Ankaragücü- Kasımpaşa, Hatayspor- Pendikspor maçında göze çarpanlar

16.08.2023 - 15:45 | Son Güncellenme: 23.08.2023 - 09:26

Trendyol Süper Lig’de ilk hafta göze çarpanlar. Ajansspor yazarı Cezayir Doğan kaleme aldı.

Ankaragücü- Kasımpaşa, Hatayspor- Pendikspor maçında göze çarpanlar

Cezayir DOĞAN- AJANSSPOR

ANKARAGÜCÜ

Atakan, Tolga, Alper, Beridze, Tasos, Uros, Hanousiek ve hatta Kitsiou gibi oyuncular hedefi ilk 5 olan (Sayın Başkan Faruk Koca’nın ifadesi) bir takımda ilk 11 oynayamazlar diye düşünüyorum, umarım yanılırım.

23 yaşındaki Jamaikalı kanat oyuncusu Renaldo Cephas, Fransa’da forma giymiş orta saha oyuncusu Cem Türkmen ile birlikte bu senenin kazançları gibi görünüyor. Mert Çetin defans hattını toparlayabilir, Efkan takımın lideri olmalı ki öyle olacak gibi. 

İlk maçtan enseyi karatmamak lazım ama takımın düşünülenden daha çok kaliteli oyuncuya, transfere ihtiyacı olduğu ortada. Mevcut ekonomik şartlar yönetimleri çok zorluyor doğru ancak başarı için ya yetiştireceksin ya erken keşfedeceksin ya da parayı verip alacaksın. Yetiştirme ve keşfetme konusunda son yıllarda yönetimin karnesi zayıf, bakalım kalan son seçenek devreye alınacak mı? 

KASIMPAŞA

Portekiz’de 2. Lig'e düşen Maritimo'da forma giyen Brezilyalı sağ bek Claudio Winck, bu senenin en doğru transferlerinden biri olacak gibi. Bence Kasımpaşa dengeli ve mücadeleci bir takım olmuş, özellikle deplasmanda çok can yakar diye düşünüyorum. Ankaragücü maçında tribünde yaşananlar ise umarım hiçbir yerde bir daha olmaz!

HATAYSPOR

Gaziantep ile birlikte hepimiz için özel takımlar oldular. Her iki ekip de bence ligde kalacaktır. Hatay’ın forvet hattı çok güçlü görünüyor. Bertuğ artık A Milli takımda olmalı. 27 yaşında en son Göteborg’da oynayan Carlos Strandberg, 20 yaşındaki Joelson Fernandes, Dele-Bashiru gibi isimler bir transfer başarısı. Giresunspor’dan alınan Görkem de şüphesiz çok iyiydi. Volkan Demirel’in (transferlerin mimarı) takımını bu sene dikkatle ve umarım keyifle izleyeceğim…

PENDİKSPOR

İlk maçlar itibariyle en zayıf kadro ve futbol oynayan takım olarak gözüktü. Yeni transfer Oscar Romero izlediğim videoda iyi bir pasör gibi görünüyordu, bakalım Rogerio Thuram ile anlaşabilecek mi? Pendikspor ile önce 2. Lig, ardından1. Lig Play-Off şampiyonluğunu kazanan Osman Özköylü’nün işi çok zor ama hoca şapkadan tavşan çıkarır ise şaşırmam…

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un maçları bence sönük geçti. Kayserispor geçen yıl olduğu gibi yine sağlam duruyor. Karagümrük iyi sinyaller vermedi. Antep ve Antalyaspor orta sıralara oynar gibi.

Not: Sadece izlediğim maçları yazıyorum. 

**

Futbol çok şeydir ve güzeldir ama her şey değil, sağlıklı günler…

Senin için hazırladığımız haberler