Galatasaray'ı devirdiler... Süper Kupa Beşiktaş'ın!

03.08.2024 - 22:30 | Son Güncellenme: 03.08.2024 - 23:58

Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş, Süper Kupa finalinde karşılaştı. Kartal derbiyi 5-0 kazanarak Süper Kupa'yı kaldırdı.

Galatasaray'ı devirdiler... Süper Kupa Beşiktaş'ın!

AJANSSPOR HABER

2023/24 sezonunun Trendyol Süper Lig şampiyonu Galatasaray ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş, Turkcell Süper Kupa finalinde karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan dev derbiyi Beşiktaş 5-0 kazandı.

Süper Kupa Beşiktaş'ın!

Galatasaray karşısında zorlu mücadeleyi 5-0 kazanan Beşiktaş Turkcell Süper Kupa'yı müzesine götürmeyi başardı.

Immobile ayağının tozuyla Icardi'nin rekorunu kırdı!

Beşiktaş'ın yeni transferi Ciro Immobile, Siyah-Beyazlı forma ile çıktığı ilk resmi maçta rakip fileleri havalandırdı. Immobile, Nelsson'un hatasıyla kaleciyle karşı karşıya kaldı. Yıldız futbolcu yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. Immobile, Süper Kupa finalinin henüz 21'inci saniyesinde attığı golle Mauro Icardi'ye ait olan Süper Kupa'da atılan en erken gol rekorunu kırdı.

İlgini Çekebilir
Immobile ayağının tozuyla golünü attı! Icardi'nin rekorunu kırdı
Habere Git

Svensson ile fark 2!

Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. 53'üncü dakikada sağ kanattan Rashica'nın çevirdiği topu Galatasaray savunması uzaklaştıramadı. Ceza sahası içinde topu önünde bulan Svensson, gelişine vurdu. Top ağlarla buluştu.

Immobile tekrar sahnede!

Galatasaray ceza sahası içinde Gedson Fernandes, Abdülkerim Bardakcı'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem beyaz noktayı gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Immobile topu ağlara gönderdi ve kendisinin 2'inci golünü kaydetti. Beşiktaş farkı 3'e çıkardı.

Rafa Silva farkı 4'e çıkardı!

Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Rafa Silva, farkı 4'e çıkaran golü attı. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Rafa sağ ayağıyla vurdu. Top savunmadan sekip Onur Bulut'a geldi. Onur Salih'e yerden çevirdi. Salih'in sağ ayağının içiyle vurdu. Top kale alanına giderken Rafa Silva tamamladı.

Genç Mustafa attı, fark 5!

Beşiktaş, 90+2'de Mustafa Hekimoğlu ile 5'inci golü buldu. Rafa Silva, Yunus Akgün'ü geçip savunma arkasına sarkan Mustafa'ya derinlemesine gönderdi. Sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Mustafa Hekimoğlu, sağ ayağının dışıyla topu ağlara gönderdi.

Beşiktaş, Turkcell Süper Kupa'yı düzenlenen törenle aldı

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ve yönetim kurulu üyeleri, maçın bitiminin ardından sahaya indi ve kupa sevincini siyah-beyazlı taraftarla beraber yaşadı.

Mücadelenin ardından kupa töreni için sahanın ortasında platform kuruldu. İlk olarak maçın hakemlere plaket verildi. Daha sonra Galatasaraylı futbolcular ve teknik heyet, siyah-beyazlı futbolcuların karşılıklı oluşturduğu koridordan geçerek madalyalarını Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan aldı.

Kupayı Giovanni van Bronckhorst ve kaptanlarla birlikte kaldırdı

Şampiyon siyah-beyazlı futbolcular ve teknik heyete madalyalarını da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu takdim etti. Kupayı Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst ve kaptanlar Mert Günok ile Necip Uysal birlikte havaya kaldırdı.

Beşiktaşlı futbolcular daha sonra siyah-beyazlı taraftarların yanına kupa ile giderek şampiyonluğu birlikte kutladı.

Galatasaray'dan örnek davranış

Öte yandan Galatasaraylılar, kupa töreninde sahada bekledi ve Beşiktaş’ı alkışladı.

Senin için hazırladığımız haberler