"Kariyerimi kupa ile birlikte..."

09.04.2017 - 11:59 | Son Güncellenme: 09.04.2017 - 11:59

AJANSSPOR ÖZEL -  Futbolda kimin şampiyon olacağı elbette ki merak edilen sorulardan biri… Spor Toto Süper Lig’deki zirve yarışının şekillenmeye başladığı şu günlerde, voleybolda da kuşkusuz heyecanlı günler yaşanıyor.

Kadınlar, voleybol branşında yine Avrupa’nın tozunu dumanına katıyor. Öyle ki; CEV Şampiyonlar Ligi Final-Four etabında yaklaşık 2 hafta sonra (22-23 Nisan) iki Türk takımı karşı karşıya gelecek.

Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi’nde başarılı performansıyla öne çıkan ve Dörtlü Final’e kalan Vakıfbank’ın kaptanı Gözde Kırdar, sergiledikleri başarılı performans hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Türk voleybolu adına her zaman iyi şeyler yapmak istediklerine vurgu yapan başarılı voleybolcu, Radyospor’dan Emrah Karalinç’e özel  açıklamalar yaptı.

Şampiyonlar Ligi’ndeki bir başka temsilcimiz olan Eczacıbaşı VitrA (Türkiye’yi temsil eden takımları ayrı ayrı kutluyor ve başarılar diliyoruz) ile eşleşmelerini değerlendiren Kırdar, voleybolu ne zaman bırakacağını, hedeflerini anlattı ve Türk sporseverlere de bir mesaj göndermeyi ihmal etmedi…

Gözde Kırdar’ın sorularımıza içtenlikle verdiği cevaplar şu şekilde :

- Öncelikle Türk voleyboluna kattığınız değerler için bir sporsever olarak teşekkür ederim. Voleybolda istenen, arzulanan başarıların gelmesi, sana ne hissettiriyor?

Ben teşekkür ederim. Tabi ki Türk voleybolunun dünyada kendine yer bulması beni hem mutlu ediyor, hem de gururlandırıyor. Bu başarıda ufacık bir payım varsa ne mutlu bana…

“GENİŞ KADROMUZ BİZİM İÇİN ŞANS”

- Vakıfbank’ın adım adım başarıya gittiğini görüyoruz. Final-Four'a gelene kadarki performansınızı nasıl özetlersin?

Takım olarak sezon başından beri dengeli bir oyunumuz var. Kadromuz çok geniş olduğu için her oyuncu, hem oynama, hem de dinlenme şansı bulmuş oluyor. Haliyle de bu durum  lige ve de Şampiyonlar Ligi’ne pozitif yansımış oluyor.

- Volero ile oynanan her iki maçta da galip geldiniz. Tebrikler. Vakıfbank, rakibini altın sete kalmadan eledi. Maç sonrası, takım içinde neler konuşuldu? Ya da konuşuldu mu?

Maç sonrası tabi ki çok mutluyduk. Ama soyunma odasında pek bir şey konuşulmadı. Çünkü; bu maçı kazanmak bizim için artık normal bir sonuç.

“3 KUPAYA DA TALİBİZ”

- Vakıfbank’ın bundan sonraki hedefleri neler? Karşınızda önümüzdeki süreçte yine bir Türk ekibi var. İki devden biri kuşkusuz üzülecek...

Şu anda önümüzde alabileceğimiz 3 tane kupa var. Amacımız kesinlikle bu kupaların hepsini kazanabilmek. Türkiye Ligi, Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kulüpler Şampiyonası için elimizden geleni yapacağız.

“İKİ TÜRK TAKIMI FİNAL OYNASIN İSTERDİK”

- CEV, Türk takımlarını nedense finale gelmeden karşı karşıya getiriyor… Bu duruma bir voleybolcu olarak nasıl yaklaşıyor, hangi pencereden bakıyorsun?

Tabii gönül isterdi ki iki Türk takımı final oynasın. Ama kura bizi yine yarı finalde eşleştirdi. Şampiyon olmak istiyorsak er ya da geç herkesi yenmemiz gerekiyor. Dolayısıyla biz sporcular olarak bu tip şeylere takılmadan sadece maçımıza ve şampiyonluğa odaklanıyoruz.

- Peki, Gözde Kırdar kendi performansıyla ilgili neler söyler? Voleybol bir takım oyunu, bunu kabul ediyoruz. Bireysel anlamda performansını ne durumda görüyorsun?

Ben çok küçük yaştan beri Vakıfbank’ın bir parçasıyım. Açıkçası 20'li yaşlarımın başından 30'lu yaşlarımın başına kadar yükselen bir grafiğim vardı. Şimdi daha çok dengeli oynuyorum ve  arka alanda görev yapıyorum demek doğru olur.

GÖZDE KIRDAR NE ZAMAN VOLEYBOLU BIRAKACAK?

- Voleybol kariyerin adına net bir durum var mı? Vakıfbank’ta başarılı performansını takdir ediyoruz. Bundan sonra Vakıfbank ile yola devam mı?

Vakıfbank ile 1 sene daha sözleşmem var. 2017-2018 sezonu sonunda inşallah en üst seviyede, kupayla birlikte voleybol kariyerimi sonlandırmak istiyorum.

TÜRK SPORSEVERLERE MESAJ…

- Spor kültürü anlamında eksiklik yaşadığımız gerçek… Son olarak Türk sporseverlere nasıl bir mesajın var?

Bizim spor kültürümüz ne yazık ki sadece futboldan ibaret! Ne kadar genci, çocuğu diğer spor dallarına yönlendirirsek o kadar iyi olur. Bu konuda ne kadar çok çocuğu bilgilendirebilirsek, spor kültürümüzün de o kadar çok gelişeceğini düşünüyorum.

AJANSSPOR ÖZEL - Emrah KARALİNÇ
Yasal Uyarı : Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler