İtalyanlardan Karagümrük'e 'Baba' tepkisi! Pirlo paylaşımı olay oldu

14.06.2022 - 09:10 | Son Güncellenme: 14.06.2022 - 09:43

Fatih Karagümrük'ün yeni teknik direktör Andrea Pirlo'yu "Baba" (The Godfather) filminden bir kare ile paylaşması İtalya'da tartışmalara yol açtı. İşte detaylar...

İtalyanlardan Karagümrük'e 'Baba' tepkisi! Pirlo paylaşımı olay oldu

Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük teknik direktörlük görevine İtalyan çalıştıcırı Andrea Pirlo'yu getirdi. İstanbul ekibi Pirlo ile 1 yıllık sözleşme imzalarken, İtalyan hocanın transferini sosyal medya hesabından 3 oscarlı ünlü mafya filmi Baba'dan (The Godfather) bir kare ile duyurması tepkilere yol açtı.

"Baba" paylaşımı İtalya'da olay oldu

Karagümrük, Twitter'dan bir mesajla Pirlo'ya İtalyanca olarak "Hoş geldin" diye seslendi. Ancak bu mesajda kullanılan görsel, mafyayı konu alan "Baba" (The Godfather) filminin afişine benzerliği nedeniyle polemiklere yol açtı.

"Tam anlamıyla skandal"

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Sosyal medyada, "Dünya çapında ve mutlak bir şampiyonu, Baba posteriyle, yani İtalya=mafya mesajıyla sunmak tam anlamıyla skandal!"; "Peki ya biz bir Türk'ü kebapla yan yana koysak ne düşünürdünüz? Üstelik kebap yapmak mafya olmaktan çok daha şerefli" gibi mesajlar geldi.

 

Bazı yorumcular bunu "ırkçılık" örneği olarak tanımladı. Facebook'taki bir yorumcu da "Beni böyle sunsalar çoktan istifa etmiştim" dedi.

"Ne 'karşılama' ama"

Sosyal medyadaki tepkiler basına da yansıdı. La Repubblica gazetesi, Andrea Pirlo'nun Karagümrük'e transferini bu unsuru öne çıkararak değerlendirdi. Gazete, "Pirlo: Ne 'karşılama' ama. Türkiye'de 'Baba' gibi sunuldu" başlığını kullandı.

İlgini Çekebilir
Andrea Pirlo'dan Fatih Terim sorusuna yanıt
Habere Git

"En basmakalıp önyargı"

La Repubblica, "Teknik direktör, sosyal medya görüntüsünde Don Vito Corleone olarak gösterildi. Fatih Karagümrük'ün sosyal medya kanalında 'Baba' posterindeki kişi Andrea Pirlo'nun ta kendisi. Türk kulüp yeni teknik direktörünü, İtalyanlar hakkındaki en basmakalıp önyargılardan birine başvurarak, tatsız biçimde tanıttı" diye yazdı.

Il Fatto Quotidiano gazetesi de haberi, "Andrea Pirlo, Karagümrük'ün yeni teknik direktörü. Türk kulüp bunu, Pirlo'yu Don Vito Corleone'e benzeterek duyurdu: Twitter'da İtalyanlar öfkeli" başlığıyla verdi.

The Godfather 3 Oscarlı başyapıt

Baba (The Godfather), İtalyan asıllı ABD'li yazar Mario Puzo'nun yazdığı aynı adlı romandan uyarlanan, Francis Ford Coppola'nın yönettiği, Marlon Brando ve Al Pacino'nun başrollerini paylaştığı 1972 yapımı filmdir.  The Godfather, En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu (Marlon Brando), En İyi Uyarlama Senaryo Oscar ödüllerini kazanmıştır. Film, ayrıca 8 ayrı dalda daha Oscar adayı oldu. Bunların dışında 5 Altın Küre, 1 Grammy ve birçok festivalden ödülle ayrıldı. 

The Godfather'ın konusu nedir?

Film, New York'ta yaşayan güçlü bir İtalyan mafya ailesinin hikâyesini anlatır. Corleone ailesi, Don Vito Corleone'nin başında olduğu, suça dayalı bir örgüt kurmuş olan İtalyan asıllı meşhur bir ailedir. Aile, New York'taki diğer dört aileyle birlikte New York'un yeraltı işlerini yönetmektedir. Ancak Corleone ailesini diğerlerinden ayıran özelliği, Don Corleone'nin cebinde bozuk para gibi taşıdığı politikacılar ve yargıçlardır. Politikacılar ve yargıçlarla olan bu yakın ilişkileri diğer ailelerin açamadığı kapıları açabilmesini sağlamaktadır.

Gelmiş geçmiş en iyi filmler arasında

Film gösterime girdiği andan itibaren çok ilgi görmüş, birçok kurum, enstitü ve derginin gelmiş geçmiş en iyi filmler sıralamasında en üst sıralara yerleşmiştir. Kullanıcı oylarının baz alındığı IMDB'de en iyi 250 film listesinde 2. sıradadır. Çok uzun bir süre 1. sırada kalan film, Temmuz 2008'de Shawshank Redemption'a birinciliği kaptırmıştır.

Senin için hazırladığımız haberler