Fatih Karagümrük 3-0 Kayserispor (Maç Sonucu - Özet)

18.03.2022 - 21:41 | Son Güncellenme: 18.03.2022 - 22:03

Süper Lig'de Fatih Karagümrük ile Kayserispor karşılaştı. Emre Mor'un hat-trick yaptığı maçı, Fatih Karagümrük, 3-0 kazandı. İşte maç sonucu ve özeti.

Fatih Karagümrük 3-0 Kayserispor (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Fatih Karagümrük ile Kayserispor karşı karşıya geldi. Yoğun kar yağışının etkili olduğu akşamda kazanan, 3-0 skor ile ev sahibi ekip oldu.

Kariyerinde bir ilk!

Fatih Karagümrük'ün, Kayserispor'u 3-0 mağlup ettiği maçta gollerin hepsi Emre Mor'dan geldi. Emre Mor, 10, 36 ve 75. dakikalarda attığı goller ile kariyerinde ilk defa hat-trick yaptı. Emre, maçın 81. dakikasında Volkan Demirel tarafından oyundan alınırken, alkışlarla destek topladı.

Emre Mor yıldızını parlatıyor

Danimarka'nın Nordsjaelland takımında etkili performans göstererek dikkatleri üzerine çeken Emre Mor, Borussia Dortmund'un yolunu tutmuş ve büyük beklentiler içine girilmişti. Zamanla bu beklentileri karşılayamayan Emre, düşüşe geçerek, kariyerine Celta Vigo'da devam etti. Galatasaray ile 2019 yılında sözleşme imzalayan genç kanat oyuncusu, Sarı-Kırmızılılar'da da bekleneni verememişti.

Bu sezon başında, Celta Vigo'dan Fatih Karagümrük'e kiralanan Emre Mor, burada yıldızını tekrar partlatmaya başladı. Genç oyuncu, gösterdiği performans ile eski günlerine geri döneceğinin sinyalini verirken, Karagümrük'teki uyumu da dikkat çekiyor.

Bu maça kadar ligde 1 golü vardı

Karagümrük teknik direktörü Volkan Demirel'in kendisine güvendiğini her defasında dile getirdiği Emre Mor, Kayserispor karşısında hat-trick yaparak, ligde tek gol sayısını, 4'e çıkardı.

Kar yağışı duraklattı

Yurdun genelini etkisi altına alan kar yağışı, İstanbul'da da zor anlar yaşattı. Zaman zaman etkisini artıran yağış nedeniyle oyunun belli bölümlerinde yaşanan duraklamalar ve saha çizgileri için yapılan çalışmalar dikkat çekti.

Karagümrük puanını 43 yaptı

Fatih Karagümrük, Kayserispor karşısında aldığı bu galibiyet ile puanını 43'e yükseltti. 30 maçta 12 galibiyet, 7 beraberlik ve 11 mağlubiyet alan İstanbul temsilcisi, ligin 9. sırasında yer aldı.

Kayseri'de işler kötü gidiyor

Özellikle Ziraat Türkiye Kupası'nda gösterdiği başarı ile dikkat çeken Kayserispor, ligde son 4 haftadır mağlup oluyor. 30 maçta 10 galibiyet, 8 beraberlik ve 12 mağlubiyet elde eden Kayserispor, 38 puan ile Süper Lig'de 11. sırada kaldı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

11. dakikada Biglia’nın ara pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Emre Mor’un plase şutunda meşin yuvarlak Hosseini’ye ve ardından direğe çarparak filelere gitti. 1-0
25. dakikada Bistrovic’in pasında ceza sahası içi sol çaprazında Pesic topla buluştu. Pesic’in kaleciyle karşı karşıya gelerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Bilal’den döndü. Boşta kalan topu Kayserispor savunması uzaklaştırdı.
36. dakikada Emre Mor rakiplerini çalımlayarak ceza sahasına sağ çaprazdan girdi. Emre Mor’un sağ çaprazdan plase aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 2-0

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

63. dakikada sağ taraftan Salih Dursun’un içeri çevirdiği topa Emre Mor’un yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.
75. dakikada kendi yarı sahasında topla buluşan Emre Mor ceza sahası içerisine girerek vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 3-0
89. dakikada ceza yayı önünden Biglia’nın direkt kaleye kullandığı serbest vuruşta kaleci Bilal topu kornere çeldi.

Senin için hazırladığımız haberler