Karabağ, fırtına gibi esen Bayer Leverkusen'i salladı ama yıkamadı!

07.03.2024 - 22:54 | Son Güncellenme: 07.03.2024 - 23:08

Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Azerbaycan temsilcisi Karabağ, Bundesliga'da fırtına gibi esen Bayer Leverkusen'i ağırladı. İşte detaylar...

Karabağ, fırtına gibi esen Bayer Leverkusen'i salladı ama yıkamadı!

AJANSSPOR HABER

Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Azerbaycan ekibi Karabağ, sahasında Bundesliga lideri Bayer Leverkusen'i ağırladı. Büyük çekişmeye sahne olan mücadele, Leverkusen'in 90+2. dakikada bulduğu golle 2-2 eşitlikle sona erdi. Detaylar...

Karabağ ilk yarıyı önde tamamladı

Karabağ, Bayer Leverkusen karşısında mücadelenin 26. dakikasında eski Fenerbahçeli Yassine Benzia'nın golüyle 1-0 öne geçti. Dakikalar 45+2'yi gösterirken Karabağ, Juninho'nun golüyle farkı 2'ye çıkardı ve karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 sona erdi.

Alonso'nun değişiklikleri maçı dengeledi

Mücadelenin 2. yarısına 2-0 geriden giren Bayer Leverkusen'de İspanyol teknik adam Xabi Alonso, as oyuncularını oyuna soktu. Karşılaşmanın 58. dakikasında oyuna giren Florian Wirtz, 70. dakikada takımının ilk golünü kaydederken, 80. dakikada oyuna giren Patrick Schick 90+2. dakikada takımına beraberliği getiren golü kaydetti ve mağlubiyetin önüne geçti.

Leverkusen'de seri devam etti

Bayer Leverkusen, bu sezon Bundesliga'da, Almanya Kupası'nda ve Avrupa'da oynadığı 35 maçta da mağlubiyet yüzü görmedi. Xabi Alonso liderliğindeki Leverkusen, ligde 24 maçta topladığı 64 puanla Bayern Münih'in 10 puan önünde zirvede yer alıyor.

Karabağ sürprize imza atmıştı

Bu sezon Avrupa Ligi'nde mücadele eden Karabağ, bir önceki turda Portekiz temsilcisi Braga'yı eleyerek büyük bir sürprize imza atmıştı. Karabağ, Azerbaycan tarihinde Son 16 turuna kalan ilk takım olarak da tarihe geçmişti.

Senin için hazırladığımız haberler