James Bon Filmi Gibi... Beşiktaş'tan Galatasaray'a Rashica Şafak Çalımı

16.08.2023 - 12:22 | Son Güncellenme: 16.08.2023 - 12:28

Halil Dervişoğlu'nun son dakikada Galatasaray'a kaptıran Beşiktaş, rövanşı adına 'Şafak Operasyonu' dediği Milot Rashica transferiyle aldı. İşte arka planda yaşananlar.

James Bon Filmi Gibi... Beşiktaş'tan Galatasaray'a Rashica Şafak Çalımı

AJANSSPOR HABER

Transfer sezonunda bu sezonun parolası "Çalım" oldu. Ve bugün itibarıyla son çalımı Beşiktaş, Galatasaray'a attı. Sarı Kırımızılı ekip, geçen sezon şampiyonlukta pay sahibi olan Milot Rashica'yı bu sezon da bonservisiyle almak için uzun süredir Norwich City ile pazarlık yapıyordu. Ama Beşiktaş, sürpriz şekilde Arnavut kanat oyuncusunu transfer etti. Kara Kartal, Aslan'a attığı çalıma "Şafak Operasyonu" adını verdi. Yaşananlar 007 James Bond filmlerini aratmadı.

Halil Dervişoğlu'nun rövanşı

Peki Şafak Operasyonu'nun ardında neler yaşandı? Beşiktaş'ı takip eden gazeteciler detayları verdiler. Beşiktaş, uçak biletini dahi aldığı Halil Dervişoğlu'nu resmen duyurmaya hazırlanırken, Galatasaray devreye girdi. Ve daha önce kendisinde kiralık oynayan Halil'i transfer etti. Cimbom'un bu çalımı Beşiktaş'ı aynı gün harekete geçirdi. Siyah Beyazlılar da Rachica için devreye girdi. 

Emre Kocadağ bizzat yönetti

Son günlerde Galatasaray muhabirleri de Beşiktaş'ın Rachica için çalışmaya başladığını yazmaya başladı ama ekonomik nedenlerden ötürü şansının düşük olduğunu da savundular. Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ'ın bizzat yönettiği Rashica transferi bitme noktasına geldiğinde bile 'tehlike' geçmiş değildi. Çünkü Galatasaray, gece yarısı yine devreye girdi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan Ali Cabbar göndermesi
Habere Git

Galatasaray uçakta da devreye girdi

Rashica, Beşiktaş'ın gönderdiği uçağa binmek üzereyken Galatasaray yöneticileri hem kendisine hem menajerine ulaşarak, kendisine verilen ücretin 750 bin Euro daha fazlasını teklif etti. Yöneticilerin "İstanbul'a gelince önce bizimle görüşün. Bizimle görüşmeden hiçbir yere imza atmayın" dediği de iddia ediliyor.

"Koda Adı: Şafak Operasyonu"

Rashica ve menajeri Galatasaray'ın teklifi karşısında biraz kafa karışıklığı yaşasa da Beşiktaş'a verilen sözden geri dönülmedi. Sonunda Beşiktaş, "Kod Adı: Şafak Operasyonu" adını verdiği transfer girişimiyle Arnavut yeteneğe 4 yıllık imzayı attırdı. Norwich City'e 5 milyon Euro bonservis bedeli ödenirken oyuncu yıllık 2 milyon Euro maaş alacak. 

Üç büyüklerden birbirlerine çalımlar

Beşiktaş'ın Rashica'yı transfer etmesi Galatasaray'a atılmış bir çalım olarak yorumlandı. İşte bu sezon üç büyüklerin birbirlerine attığı transfer çalımı:

İlgini Çekebilir
Chelsea'den ayrıldı, Galatasaray için Türkiye'ye geliyor
Habere Git

Sezonun transfer çalımları

Dusan Tadic
Fenerbahçe'den Beşiktaş'a çalım


Wilfried Zaha
Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye çalım


Fred
Fenerbahçe'den Galatasaray'a çalım


Halil Dervişoğlu
Galatasaray'dan Beşiktaş'a çalım


Milot Rashica
Beşiktaş'tan Galatasaray'a çalım

Senin için hazırladığımız haberler