Kapıdan döndü, formayı kaptı

10.12.2020 - 13:22 | Son Güncellenme: 10.12.2020 - 13:26

Son dakika haberleri... Galatasaray'a transfer olduğu günden bu yana zaman zaman iyi performanslar gösterse de genelde eleştirilen Martin Linnes'in takımdan ayrılması an meselesiydi. Ancak takımda kalan ve kadroda yer alan Norveçli oyuncu, bu sezon bek pozisyonunda yaşanan sakatlıklar sebebiyle yeniden formasına kavuştu. İşte Martin Linnes ve Galatasaray kariyeri...

Kapıdan döndü, formayı kaptı

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray'da geçen sezon kadronun dışında kaldı. Yılmadı, bir profesyonelin nasıl davranması gerektiğini herkese gösterdi. Bu sezon başı gözden çıkarılmıştı. Çünkü yerine milli takımında onun önünde yer alan mevkidaşı gelmişti. Ama o yine görev geldiğinde üzerine düşeni yaptı.

Galatasaray'da yıllardır özellikle karakteriyle ön plana çıkan bir isim var: Martin Linnes... 2015-2016 sezonunun devre arasında büyük beklentilerle transfer edilmiş ancak o dönem hayal kırıklığı oluşturmuştu. Kuzey Avrupa coğrafyasından gelip, Süper Lig'deki futbola hemen adapte olamadı. Bir sonraki sezon da Jan Olde Riekerink ve Igor Tudor yönetiminde 1 gol atıp, 4 asist yapsa da Linnes için pek parlak bir dönem olmadı. 

Sarı-kırmızılı takım, 2017 yazında büyük bir revizyona giderken, kadro kalitesi yükseldi. Linnes'in bölgesine de Mariano transfer edilmişti. Norveçli futbolcunun, Mariano ile girdiği rekabet Linnes'in de performansını yukarı çekti. Ve o sezon gelen şampiyonlukta yer yer önemli görevler üstlendi. 2018-2019'da hem lig hem de kupa şampiyonluğunda önemli rol oynadı. Rakip ağlara da toplam 4 gol yolladı. 2018-2019 sezonundaki performansı ödülü yeni zamlı sözleşme oldu. Geçen sezon başı ise tüm Galatasaraylılarda burukluk yaşatan bir olay yaşandı. Yabancı sınırı sebebiyle Linnes sezonun ilk yarısında kadro dışı kaldı.

Görevini yaptı

Bu süreçte Mariano'nun da performansının ortalamanın altında seyretmesi sebebiyle tribünlerden Martin Linnes sesleri yükseldi. Devre arasında Linnes yeniden kadro içerisine dahil oldu. Pandemi sonrası sarı-kırmızılılar şampiyonluk hedefinin gerisinde kalırken, Norveçli sağ bek de beklentilerin gerisinde kaldı. Galatasaray yeni sezon öncesi Norveç milli takımının as sağ beki Omar'ı transfer etti. Linnes gözden düşmüştü ve satılması yüksek ihtimaldi. Ancak tecrübeli oyuncu kadroda kaldı, Omar'ın rahatsızlığından sonra üzerine düşen görevi yine yerine getirdi. Üstelik şu an performansıyla Omar'ın önüne geçti ve formayı kolay kolay bırakmak istemiyor.

Terim'in istediğini yapıyor

Linnes özellikle Rizespor ve Hatayspor maçlarında Fatih Terim'in istediği profilde performans gösterdi. Omar'a oranla hocasının taleplerini daha çok karşılayan Linnes, hücum oyununa büyük destek veriyor. Son Hatayspor maçının genelinde rakip yarı sahada çok etkindi ve ısı haritasına göre kendi yarı ceza saha alanından çok rakip ceza alanına yakın durdu. Norveçli rakip ceza alanında 2 defa da topla buluştu.

Linnes'in Galatasaray kariyeri

Sezon, Maç, Gol, Asist

20-21, 13, 0, 1
19-20, 16, 0, 0
18-19, 34, 4, 1
17-18, 28, 0, 3
16-17, 26, 1, 4
15-16, 17, 0, 2

Senin için hazırladığımız haberler