Kanser tedavisi gören Christoph Daum, sağlık durumu hakkında konuştu!

15.03.2024 - 20:10 | Son Güncellenme: 15.03.2024 - 20:51

Geçmişte Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta teknik direktör olarak görev yapan Christoph Daum, sağlık durumu ve Almanya Milli Takımı'nın yıldızı Toni Kroos hakkında konuştu.

Kanser tedavisi gören Christoph Daum, sağlık durumu hakkında konuştu!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta teknik direktör olarak görev yapan Alman futbol efsanesi Christoph Daum, RTL/ntv'ye konuştu. Daum, gördüğü kanser tedavisi hakkında önemli açıklamalarda bulunurken, Toni Kroos'un Almanya Milli Takımı'na davet edilmesini de sert sözlerle eleştirdi. İşte detaylar...

Daum'un kanser tedavisi açıklamaları

Alman basınına konuşan Christoph Daum, akciğer kanseri sebebiyle 29. kez kemoterapi tedavisi göreceğini açıkladı. Sağlık durumu hakkında pozitif olan Daum, şu sözleri sarf etti: "Bilim her gün değişmeye devam ediyor. Bu yüzden herkesi yalnızca cesaretlendirebilirim: Buna bağlı kalın. Kanser artık ölüm cezası olmak zorunda değil!"

Toni Kroos kararını eleştirdi

Alman futbol efsanesi, 2021 yılında milli takımı bıraktığını açıklayan Toni Kroos'un kadroya alınmasını ise şu sözlerle eleştirdi: "Bu kararı bu şekilde vermezdim. Çünkü buraya forma için mücadele etmeye gelmeyecek ama oyunda düzenli bir yer alması neredeyse garanti. Ve bu, evet, takımın bütünlüğü açısından neredeyse tehlikelidir."

Toni kroos, Şubat ayında Almanya Milli Takımı'na geri döndüğünü açıklamıştı. 

Kansere 2011'de yakalandı

Christoph Daum, 2011 yılında akciğer kanseri olduğunu öğrendi. Uzun bir süre tedavi gören Daum, 2022 yılında akciğer kanseri olduğunu kamuoyuna duyurdu. 29. kez kemoterapi göreceğini ifade eden 70 yaşındaki futbol adamının tedavi süreci devam ediyor.

"Kanserle mücadelemi futbol maçı gibi görüyorum"

Daum, geçtiğimiz yıl Anadolu Ajansı'na açıklamalarda kanserle mücadelesini futbol maçına benzeterek, "Kanserle mücadelemi futbol maçı gibi görüyorum. Teknik direktörken haftada iki maç yaptığımız oluyordu. Futboldaki mücadele hırsı, azim kanserle mücadelemde en büyük motivasyon kaynağım oldu. Şu an zorlu bir maç var ve onu kazanacağıma inanıyorum. Futbolda da bu hastalıkta da pes etmek yok." açıklamasını yapmıştı.

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı şampiyonluğa taşıdı

Christoph Daum daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta teknik direktör olarak şampiyonluklar yaşadı. Alman hoca, Fenerbahçe'yi 2003-2004 ve 2004-2005 sezonlarında Süper Lig'de şampiyonluğa taşımayı başardı. Daum, Beşiktaş'la ise 1994-1995 sezonunda lig şampiyonluğu yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler