54. Super Bowl'da kazanan Chiefs

03.02.2020 - 09:11 | Son Güncellenme: 03.02.2020 - 06:15

NFL'de San Francisco 49ers ile Kansas City Chiefs, 54. Super Bowl'da karşı karşıya geldi. 

Bertan ERMAN
 
Maçın ilk hücum serisini oynayan Chiefs, birinci hakkında 7 yardlık bir ilerleme kaydetse de, daha sonra San Francisco defansif uçlarının kurduğu baskı, yıldız oyun kurucu Patrick Mahomes'u isabetsiz paslara sürükledi. Hakkını tazeleyemeyen Missouri ekibi, degajla topu 49ers'a teslim etti. Kendi yarı sahasının 18 yard çizgisinden maçtaki ilk hücum serisine başlayan Niners, gol bölgesinin 20 yard uzağına kadar gelse de touchdown yapamadı. Kaliforniya ekibi, son hakkında Robbie Gould'un 38 yard uzaktan attığı alan golüyle 3-0 öne geçti. (7.57) Kansas City Chiefs, bir sonraki hücum serisinde toparlanmış vaziyette olduğunu gösterdi. Chiefs, çeyreğin bitimine 31 saniye kala Patrick Mahomes'un pas atacak birini bulamamasının ardından, sağ bölgede boşluğu görüp gol bölgesine girmesiyle maçın ilk touchdownını yaptı. Öne geçen Missouri ekibi, akabinde Harrison Butker'ın ekstra golüyle farkı 4 sayıya çıkardı. 
 
İkinci 15 dakikaya 7-3 geride giren San Francisco 49ers, önceki çeyrekten kalan hücum serisinde top kaybı yaptı. Kansas City'nin cornerbacklerinden Bashaud Breeland, baskı altındaki Niners oyun kurucusu Jimmy Garoppolo'nun attığı pası yakaladı ve hücum hakkını takımına kazandırdı. (14.08) Interception sonrasında kendi yarı sahasının 44 yard çizgisinden hücuma başlayan Chiefs, özellikle koşucularından Damien Williams'ın etkili performansına rağmen rakip yarı sahasının 13 yard mesafesinde kaldı. Missouri ekibi, son hakkında alan golüne gitti. Harrison Butker, 31 yard uzaktan vurduğu topu kaleye ulaştırdı ve aradaki fark 7 sayıya yükseldi. (9.32) Ancak San Francisco, maçtaki ilk touchdownını yaparak Chiefs'e karşılık verdi. Fullbacklerden Kyle Juszczyk, Jimmy Garoppolo'nun pasını yakalayıp topu gol bölgesine taşıdı. 15 yardlık pas oyununun touchdownla tamamlanmasından sonra Robbie Gould'un ekstra golü isabetli oldu ve skora denge geldi. (5.05) Kalan sürede sayı olmadı ve devre arasında soyunma odasına 10-10'luk eşitlikle gidildi. 
 
Üçüncü çeyreğe hücumda başlayan San Francisco 49ers, 5 dakikadan fazla süren serinin sonunu, Robbie Gould'un 42 yard uzaktan attığı alan golüyle 13-10 öne geçti. (9.29) Kansas City Chiefs ise, Niners'ın etkili savunması karşısında top kaybı yaptı. Patrick Mahomes, önce yılın çaylak savunmacısı seçilen defansif uç Nick Bosa'nın müdahalesiyle topu elinden düşürdü; yere düşen topu zor bir şekilde kaptı. (6.16) Mahomes, daha sonra 3 ve çokta uzun mesafeli bir pas attı ve bu topu Niners'ın linebackerlarından Fred Warner yakaladı. (5.23) Interception sonrasında kendi yarı sahasının 45 yard çizgisinden yeni bir hücum serisine başlayan Kaliforniya ekibi, etkili pas oyunlarıyla gol bölgesinin 1 yard uzağına geldi. Sonrasında Green Bay Packers ile oynanan NFC şampiyonluk maçının yıldız ismi Raheem Mostert, 1 yardlık koşu oyununda gol bölgesine daldı. Ekstra gol sonrasında aradaki fark çift hanelere çıktı. (2.35) San Francisco 49ers, son 15 dakikaya 20-10 önde girdi. 
 
Niners defansı karşısında zorlanan Chiefs hücumu, dördüncü çeyrekte, yarım kalan hücum serisini sürdürdü ve sonu top kaybıyla oldu. Patrick Mahomes'un attığı pası, safetylerden Tavarius Moore aldı ve Kaliforniya ekibi bir hücum hakkı daha kazandı. (11.57) Ancak Niners, interception sonrasında elde ettiği yeni hücum hakkından sayı çıkaramadı. Kansas City ise, çeyreğin son 6 dakikasında doğru, maçtan kopmadığını gösterdi. Yıldız tight end Travis Kelce, Patrick Mahomes'un 1 yardlık pas oyununda attığı topu gol bölgesinde rahatça yakaladı. Touchdown sonrasında Harrison Butker, ekstra golü sayıya çevirdi ve aradaki fark 3 sayıya indi. (6.13) Geri dönüşün sinyallerini veren Missouri ekibi, 5 yardlık pas oyununda, Patrick Mahomes ile running back Damien Williams iş birliği sonucunda touchdown çıktı. Uzun bir süre sonra öne geçen Chiefs, Harrison Butker'ın üçüncü ekstra golü sonrasında farkı 4 sayıya çıkarttı. (2.44)  San Francisco, bir sonraki hücum serisinde istediği ilerlemeyi kaydedemedi ve son hakkını da isabetsiz bir pas oyunuyla tamamlayıp top kaybı yaptı.  Akabinde Damien Williams, 38 yardlık koşu touchdownıyla farkı çift hanelere çıkardı. Touchdown sonrasında Harrison Butker'dan bir ekstra gol daha geldi. (1.12) 49ers, kalan sürede skoru eşitleyecek fırsatı bulamadı.
 
Karşılaşmayı 31-20 kazanan Kansas City Chiefs, tarihinde ikinci kez Super Bowl'da şampiyonluğa ulaştı. Aynı zamanda bu şampiyonluk, Chiefs'in 50 yıl sonra kazandığı ilk Super Bowl oldu. Missouri ekibinin 24 yaşındaki yıldız oyun kurucusu Patrick Mahomes, Super Bowl'un MVP'si seçildi. 
 
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER
 
 KANSAS CITY CHIEFS 
 
Patrick Mahomes (QB): 41'de 26 pas isabeti, 286 yard pas mesafesi, 2 touchdown pası  2 interception pas, 6 koşu oyununda 44 yard mesafe ve 1 koşu touhcdownı
 
 
Travis Kelce (TE): 6'da 6 pas yakalamada 43 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
Tyreek Hill (WR): 16'da 9 pas yakalamada 105 yard mesafe 
 
Damien Williams (RB): 17 koşu oyununda 104 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı, 8'de 4 pas yakalamada 29 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı 
 
Bashaud Breeland (CB): 6'sı solo, toplam 7 tackle, 2 tackleda mesafe kaybettirme, 1 interception 
 
 SAN FRANCISCO 49ERS 
 
Jimmy Garoppolo (QB): 31'de 20 pas isabeti, 219 yard pas mesafesi, 1 touchdown pası, 2 interception pas
 
Kyle Juszczyk (FB): 3'te 3 pas yakalamada 39 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
Raheem Mostert (RB): 12 koşu oyununda 58 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı 
 
 
Nick Bosa (DE): 3'ü solo, toplam 5 tackle, 1 sack, 1 top düşürme
 
Fred Warner (LB): 5'i solo, toplam 7 tackle, 1 tackleda mesafe kaybettirme, 1 interception (pas çalma) 
 
DeForest Buckner (DT): 3'ü solo, toplam 6 tackle, 1 tackleda mesafe kaybettirme, 1.5 sack 
 
 

Senin için hazırladığımız haberler