Kankaların Dramı! Ankaragücü Şampiyon Bursaspor Küme Derdinde

02.05.2022 - 12:08 | Son Güncellenme: 02.05.2022 - 12:16

İki dost kulüp Ankaragücü ile Bursaspor bu sezon iki ayrı uçta yer aldı. Kankalardan Ankaragücü TFF 1. Lig'de şampiyon olurken diğer kanka Bursaspor ise kümede kalmaya çalışıyor. İşte detaylar...

Kankaların Dramı! Ankaragücü Şampiyon Bursaspor Küme Derdinde

AJANSSPOR-HABER

Futbolseverlerin Süper Lig'e yakıştırdığı MKE Ankaragücü, bir sezonluk aradan sonra yeniden döndü. Başkent ekibi dün Süper Lig'e çıkmayı garantiledi. Şampiyonluğun verdiği coşkuyla Ankaragücü yönetimi uzun vadede Süper Lig için de şampiyonluk hedefini ortaya attı.

Dostların yaman çelişkisi

Ankaragücü mutlu sona ulaşırken, aralarında büyük bir dostluk bulunan; bir deyişle kankası Bursaspor ise çok zor günler geçiriyor. Süper Lig'in 5. şampiyonu unvanını taşıyan Timsahlar, TFF 1. Lig'de kümede kalma mücadelesi veriyor. Evet, kankalardan biri TFF 1. Lig'de şampiyon olup Süper Lig yolunu tutarken diğeri TFF 1. Lig'de kümede kalma kavgası veriyor.

Hafta sonu kırılma yaşanabilir

38 puanla 17. sırada bulunan Bursaspor, son 3 haftada 7 puan toplayarak ligde kalma umutlarını artırdı. Önümüzdeki hafta sonu bir kırılma haftası olacak. Bursaspor, Süper Lig'e çıkan Ümraniyespor'u ağırlarken, kendisi gibi düşmeme mücadelesi veren iki takım; Kocaelispor ile Altınordu karşı karşıya gelecek. Bir diğer düşme derdi taşıyan takım Boluspor ise play-off mücadelesi veren Samsunspor'u ağırlayacak.

İlgini Çekebilir
Gururlu, güçlü... Süper Lig'de Ankaragücü
Habere Git

Son üç haftada nefesler tutulacak

Bursaspor, maçını kazanırsa düşme hattından çıkma yolunda önemli bir avantaj elde edebilir. Diğer yandan özellikle ligin son haftası da çok ilginç çünkü düşmemeye oynayan Boluspor ile Altınordu karşı karşıya gelirken, Bursa da kendisiyle bugün aynı puana sahip olan Menemenspor ile karşı karşıya gelecek. Hasılı, TFF 1. Lig'in son üç haftası düşme hattında çok büyük bir mücadele ve kapışmaya sahne olacak.

Bursaspor'un kalan üç maçı


Bursaspor-Ümraniyesipor
Bandırmaspor-Bursaspor
Bursaspor-Menemenspor

Senin için hazırladığımız haberler