Kanada'da Tarih Yazan Larin, Beşiktaş'ta Kalacak Mı?

31.01.2022 - 13:52 | Son Güncellenme: 31.01.2022 - 16:14

Son dakika transfer... Cyle Larin, Kanada Milli Takımı'nın en çok gol atan futbolcusu oldu. Beşiktaş, sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Larin ile yüz yüze görüşme yapacak ve imza attırmaya çalışacak. İşte detaylar.

Kanada'da Tarih Yazan Larin, Beşiktaş'ta Kalacak Mı?

Kartal YİĞİT-AJANSSPOR

Beşiktaş ile sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Cyle Larin, Kanada tarihine geçti.


2022 FIFA Dünya Kupası Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu-CONCACAF Elemeleri final turunda Kanada, ABD'yi 2-0 yenerken Larin de bir gole imza koydu. 26 yaşındaki futbolcu, 23 gole ulaşarak böylece Kanada Milli Takımı'nda en fazla gol atan futbolcu oldu.

Kazancı, Larin ile yüz yüze görüşecek

Beşiktaş yönetimi ile Larin arasındaki sözleşme yenileme görüşmeleri ise devam ediyor. Adı Galatasaray ile de anılan Larin'in menajeriyle bugüne kadar yapılan görüşmelerden sonuç alınamadı. Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı, milli takım dönüşü Larin ile aracısız yüz yüze bir görüşme yapmayı planlıyor.,

Yıllık 2 milyon 250 bin Euro istiyor

Larin'in menajeri önceki görüşmelerde Beşiktaş'tan 2 milyon 250 bin Euro talep etmişti. Siyah beyazlı yönetim ise 1 milyon 700 bin Euro verebileceğini açıklamıştı. Gerek Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) limitleri gerekse takım bütçesini 25 milyon Euro'ya çekme mecburiyeti nedeniyle Beşiktaş yönetimi kadroda tutacağı oyunculara yüksek maaş ödemek istemiyor.

Kazancı: Larin teklifi kabul edecektir

Larin ile yürütülen görüşmeler için Ajansspor'a yaptığı açıklamada, "Bizim şartlarımız belli. Larin ile yapılacak görüşmede yine aynısını sunacağız. Bu teklifi kabul edeceğini düşünüyoruz “ dedi. Kazancı, önceki gün Antalya'da teknik direktör Önder Karaveli ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Larin'in yanı sıra Vida ve Güven Yalçın ile de görüşmeleri sürdürdüklerini söylemişti.

Yıllık 1.6 milyon Euro kazanıyor

Beşiktaş'tan yıllık 1 milyon 600 bin Euro alan Cyle Larin, geçen sezon Sergen Yalçın ile yaşanan şampiyonlukla birlikte değerini katladı. Yalçın tarafından sol açığa alınan ve böylece daha fazla gol atan Larin'in adı 'Arka Direk Larin'e çıktı. Kanadalı oyuncu geçen sezon toplam 45 maçta 23 gol atıp 5 de asist yaptı ve kariyerinin zirvesine çıktı. Larin bu sezon ise 25 maçta 7 gol atıp 1 asiste imza koydu.

Bedelsiz denildi, 1.8 milyon dolar ödendi

Fikret Orman yönetimince Ocak 2018'de ABD Major Lig ekiplerinden Orlando City takımından alınan Larin için Beşiktaş 1 milyon 850 bin dolar bonservis bedeli ödedi. Bu transferin bedelsiz olduğu açıklanmasına rağmen, daha sonra yönetim Major Lig yönetimine 1.8 milyon dolar ödemek zorunda kaldı. Larin'in transferinde vatandaşı Atiba Hutchinson'ın kefil olması da etkili olmuştu. Ancak Lari, geçen sezona kadar beklentileri bir türlü karşılayamadı.

Waregem'in bedelsiz olma oyunu!

Yönetim Larin'in 2.5 milyon Euro satın alma opsiyonuyla 2019-2020 sezonunda Belçika'nın SV Zulte Waregem takımına kiraladı. Larin, Belçik ekibinde 33 maçt 9 gol ve 6 asistlik bir performansla oynadı. Kulüp oyuncudan memnun kalmasına rağmen satın alma opsiyonunu kullanmak istemedi. Daha doğrusu oyuncuyu bedelsiz almanın yolunu seçti.

Başkan Çebi, tekliften kuşkulandı

Beşiktaş yönetimi 2020-2021 sezonun başında Larin'e takım bulması halinde izin vereceğini bildirdi. Yönetim satılamaması halinde Larin'i bir kez daha kiralamayı da seçenekler arasına koymuştu. Kanadalı oyuncu ise içerideki alacaklarına karşılık bonservisini talep etti. Başkan Ahmet Nur Çebi ise bu talebi tuhaf buldu ve "Hayır" dedi.

Çebi, "Getir bonservisi git"

Çünkü Larin, geçen sezonun başında 2 yıllık kontratından doğan 2.5 milyon Euro tutarındaki alacağı için "Bana 1.2 milyon Euro verin serbest bırakın" dedi. Başkan Çebi ise "Bir oyuncu neden 2.5 milyon Euro'luk alacağından vazgeçsin ki" diyerek  bu talebi sorguladı. Çebi, Larin'e "Bu şartlarda yıllık 1 milyon 250 bin Euro'yu nereden kazanacaksın? Gitmek istiyorsan bonservis bedelini getir" dedi.

Zoraki kaldığı sezonda yıldızlaştı

Yönetim, Larin'in bu teklifinin arkasında Waregem Kulübü'nün olduğuna kanat getirdi. Belçikalılar, Larin için Beşiktaş yönetimine 2.5 milyon Euro ödemek yerine Larin'in bonservisini bedelsiz alıp gelmesini istedi. Ancak plan tutmadı ve Larin zoraki olarak Beşiktaş'ta kaldığı sezonda kariyerinin en iyi dönemini geçirdi.

Cyle Larin Beşiktaş performansı

2021-2022 sezonu
_______________

  • Maç sayısı: 25
  • Attığı gol: 7
  • Yaptığı asist: 1


2020-2021 sezonu
_______________

  • Maç sayısı: 45
  • Attığı gol: 23
  • Yaptığı asist: 5


2018-2019 sezonu
_______________

  • Maç sayısı: 24
  • Attığı gol:    4
  • Yaptığı asist: 2
İlgini Çekebilir
Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde yeni gelişme!
Habere Git

2017-2018 sezonu
_______________

  • Maç sayısı: 4
  • Attığı gol: 4
  • Yaptığı asist: -
İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta Rachid Ghezzal şoku! Kamptan ayrıldı...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler