Kaleci antrenörü Rechner'den Uğurcan ve Altay raporu!

14.10.2021 - 10:29 | Son Güncellenme: 14.10.2021 - 22:45

A Mili Takım'da Stefan Kuntz'un yardımcısı Michael Rechner'in milli kalecilerle ilgili raporu ortaya çıktı. İşte detaylar...

Kaleci antrenörü Rechner'den Uğurcan ve Altay raporu!

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Türkiye Milli Futbol Takımı'nda teknik direktörlük görevine Şenol Güneş'ten sonra Stefan Kuntz getirilmişti. Hamit Altıntop'un bizzat yaptığı görüşmeler sonrasında ay-yıldızlıların başına geçen Kuntz, kendi ekibini de daha sonra kurdu. Kuntz'un ekibinde yer alan kaleci antrenörü Michael Rechner, adeta apar topar Türkiye'ye geldi. Rechner'in Altay Bayındır, Uğurcan Çakır ve Sinan Bolat ile ilgili raporu ortaya çıktı. Detaylar haberde...

Hamit Altıntop, çok sıkı görüşmeler yaptı

TFF Yöneticisi Hamit Altıntop, Stefan Kuntz'un göreve getiriliş sürecinde Almanya Futbol Federasyonu ile temaslar kurmuş ve toplantılar yapmıştı. Altıntop, süreci başarıyla yönetti. Benzer bir süreç de Kuntz tarafından yönetildi ve Alman çalıştırıcı ikili ilişkilerini son derece iyi kullandı.

Kuntz ikili ilişkilerle Hoffenheim'ı ikna etti

Kuntz'un göreve gelmesinden sonra Alman teknik adamın ekibini kurması gerekiyordu. Kaleci antrenörü konusunda çeşitli adaylar vardı. Birkaç aday içinden öne çıkan isim ise Michael Rechner oldu. Rechner'in Kuntz'un ekibine katılması süreci ise kısa bir sürede gerçekleşti. 

"Hoffenheim'a minnettarım"

Michael Rechner; UEFA-A Lisanslı ve 41 yaşında bir antrenör. Son olarak Alman ekibi Hoffenheim'da çalışıyordu. Türkiye Milli Takımı'ndan teklif aldığı o anları Rechner şu şekilde anlatıyor:

"Evet, gerçekten talep çok kısa sürede geldi. Çok heyecan verici bir deneyim. Hoffenheim'a bu fırsatı verdiği için minnettarım."

Rechner'in kalecilerle ilgili raporu

A Milli Takım'a geçici olarak destek verecek olan kaleci Rechner için Kuntz, Hoffenheim yöneticileriyle bizzat görüştü. Rechner, ekibe katılır katılmaz gözlemlerini de anlattı, raporunu verdi.

"Motiveler, yeni şeylere çok açıklar"

Millilerin kaleci antrenörü, "Türk kalecilerin iyi bir zihniyeti var ve son derece de motiveler. Yeni şeylere çok açıklar ve onları uygulamaya çalışıyorlar" raporunu verdi. 

Kim bu Michael Rechner? 

Michael Rechner, 27 Mayıs 1980'de Almanya'da doğdu. Faal futbolculuk döneminde, Hamburg, VfR Mannheim, Waldhof Mannheim, Sachsen Leipzig, Schweinfurt, Weinheim ve Zuzenhausen takımlarının kalesini korudu.

Waldhof Mannheim'de oynarken şimdi yardımcısı olarak çalıştığı Stefan Kuntz da takımın teknik direktörlüğünü yapmaktaydı. A Millî Takım Yardımcı Antrenörü Kenan Koçak da o dönem takım arkadaşıydı.

2004 yılında profesyonel futbol yaşantısını noktalayıp amatör düzeyde futbol oynamaya devam eden Rechner, Heidelberg Üniversitesi'nde spor bilimleri eğitimi görmeye başladı. Master tezini "Kalecilikte Çağdaş Antrenman Metodolojisi ve Çağdaş Kalecinin Profili" başlıklı çalışmasıyla hazırladı.

2008 yılında Almanya'nın Hoffenheim kulübünde kaleci departmanı koordinatörü olarak çalışmaya başladı. 2008-2019 yılları arasında Bavyera Eyalet Futbol Federasyonu'nda kaleci antrenörü eğitmeni olarak görev aldı. 2010 yılından beri Almanya Futbol Federasyonu kurs ve seminerlerinde konuşmacı olarak yer almaktadır. Uluslararası birçok toplantıda kalecilik üzerine dersler vermektedir.

Çalışma metotları ilgi çekici... 

Elde ettiğimiz verilere göre; Rechner, en güncel Kaleci Geliştirme Yazılımı ile çalışıyor. Antrenman süreleri, antrenman içerikleri, maçlar, yenilen goller ve maç değerlendirmeleri ayrı ayrı analiz ediliyor. 

Örnek olarak; Rechner; Norveç ve Letonya ile oynadığımız maçların dökümantasyonu için tüm verileri depoluyor ve istatistiksel olarak bu veriler değerlendiriliyor. Ayrıca son derece sosyal ve gelişime açık biri olan Rechner, Bundesliga'daki kaleci antrenörleriyle de teması sürdürüyor.

Senin için hazırladığımız haberler