Kadın Boks Milli Takımı'ndan Paris 2024'e 5 sıklette kota

26.06.2024 - 12:33 | Son Güncellenme: 26.06.2024 - 12:46

Paris 2024 Olimpiyatları’na hazırlanan Kadın Boks Milli Takımımız, 5 sıklette kota alarak dikkatleri üzerine çekti. Milliler başarılarını Paris'te de sürdürmek istiyor.

Kadın Boks Milli Takımı'ndan Paris 2024'e 5 sıklette kota

Kadın Boks Milli Takımımız, Paris 2024 Olimpiyatları için 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda Hatice Akbaş, 57 kiloda Esra Yıldız, 60 kiloda Gizem Özer ve 66 kiloda Busenaz Sürmeneli ile Paris vizesi aldı.

Çakıroğlu ve Sürmeneli'nin başarıları gündemdeydi

Milli takım tarihte ilk kez olimpiyatlara 5 sıklette katılacak. Milliler, Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu'nun Tokyo Olimpiyatları'nda elde ettiği başarıyı geliştirmek istiyor. 

Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda kadınlarda Busenaz Sürmeneli altın, Buse Naz Çakıroğlu ise gümüş madalya kazanarak Türk boks tarihine ilk madalyaları kazandırmıştı.

 

"Paris'e Kastamonu'dan gitmeyi düşünüyoruz"

Kastamonu Olimpiyat Hazırlık ve Kamp Eğitim Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren milli takımın antrenörü Nazım Yiğit, AA için özel açıklamalarda bulundu. Yiğit açıklamalarında ise son olarak Tayland'da 23 Mayıs-3 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen 2. Dünya Olimpiyat Kota Eleme Müsabakaları'na katıldıklarını vurguladı ve şunları söyledi: "Kota aldığımız 5 sıkletteki boksörler iyi sporcular. Asıl hedefimiz Paris idi. Paris'ten de en iyi derecelerle dönmeyi planlıyoruz. Bizim planımız olimpiyata kadar burada hazırlanmak. Yurt dışı kampı düşünmüyoruz. Bizi davet eden ülkelere 'Siz gelin' diyoruz. Paris'e Kastamonu'dan gitmeyi düşünüyoruz. En iyi şekilde hazırlanıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler