Luis Diaz, Brezilya'ya attığı golü tribündeki babasına armağan etti

17.11.2023 - 10:18 | Son Güncellenme: 17.11.2023 - 11:44

Dünya Kupası Elemeleri'nde Kolombiya, Brezilya'yı 2-1 yendi. Luis Diaz, attığı golü tribündeki babasına armağan etti. Diaz'ın babası silahlı grup tarafından kaçırılmıştı.

Luis Diaz, Brezilya'ya attığı golü tribündeki babasına armağan etti

AJANSSPOR HABER

Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri 5'inci haftasında Kolombiya ile Brezilya karşı karşıya geldi. Maçın başında 1-0 geriye düşen Kolombiya, Luis Diaz'ın bulduğu 2 golle 2-1 kazanmayı başardı. Babası silahlı grup tarafından kaçırılan ve geçen hafta serbest bırakılan Luis Diaz, attığı golleri tribünde oturan babasına armağan etti.

75 ve 79'da sahneye çıktı, Brezilya'yı yıktı

Brezilya, karşılaşmanın 4'üncü dakikasında Martinelli'nin golüyle 1-0 öne geçti. İkinci yarıda daha etkili olan Kolombiya, sahneye çıkan Luis Diaz ile maçı kazanmayı bildi. Yıldız futbolcu, 75 ve 79'uncu dakikada attığı 2 golle ülkesine 3 puanı getirdi.

Attığı golü babasına armağan etti

Luis Diaz, maçın 75'inci dakikasında sol taraftan yapılan ortaya yaptığı kafa vuruşuyla beraberliği getirdi. Bu golün ardından duygusal anlar yaşayan futbolcu, tribünde oturan babasını göstererek golü ona armağan etti. Luis Diaz'ın babası yakın zamanda silahlı grup tarafından kaçırılmış, geçen hafta ise serbest bırakılmıştı.

İlgini Çekebilir
Luis Diaz'ın babası serbest bırakıldı
Habere Git

Neler yaşandı?

Luis Diaz'ın babası Luis Manuel Diaz ve annesi Cilenis Marulanda 28 Ekim'de motosikletli silahlı adamlar tarafından durdurulup kaçırılmıştı. Marulanda, saatler sonra serbest bırakıldı.

Grup lideri Diaz'ın babasını yanlışlıkla kaçırdıklarını öne sürdü

Gerilla grubu daha sonra Kolombiyalı futbolcunun babasını mümkün olan en kısa sürede serbest bırakacağına söz vererek, kaçırılanın Luis Diaz'ın babası olduğunu bilmediklerini öne sürdü. Grubun bir lideri de Luis Manuel'in kaçırılmasının "bir hata" olduğunu kabul ederek, "Luis, Kolombiya'nın bir simgesi ve biz onu ELN'de de öyle hissediyoruz" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler