Kabilesi tarafından kucaklanmayan çocuk: Melissa Vargas

03.09.2023 - 12:00 | Son Güncellenme: 03.09.2023 - 13:44

Kabilesi tarafından kucaklanmayan çocuk, Filenin Sultanları'nın en önemli isimlerinden Küba asıllı Türk voleybolcu Melissa Vargas'ın hayat hikayesi...

Kabilesi tarafından kucaklanmayan çocuk: Melissa Vargas

AJANSSPOR HABER

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, bu akşam 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finaline çıkıyor. Finalde Sırbistan ile karşılaşacak olan Filenin Sultanları'nın en önemli isimlerinden biri ise Melissa Vargas. Şampiyonada gösterdiği performans ile adından söz ettiren Vargas'ın etkileyici hayat hikayesi sizlerle...

8 yaşında voleybola başladı, 12 yaşında milli oldu

16 Ekim 1999 tarihinde Küba Cienfuegos'ta doğan Melissa Vargas, voleybola 8 yaşında başladı. Okul takımında oynayan Vargas, küçük yaşta yeteneğiyle dikkat çekti. Lise yıllarında Cienfuegos Cuba takımında forma giyen Vargas, Küba Milli Takım formasını 12 yaşında sırtına geçirdi.

Küba sadece Polonya, Çekya ve Rusya'ya izin verdi

Yeteneği ile beğeni toplayan Melissa Vargas'ın dünya takımlarına açılması da zordu. Ülkesi Küba'nın kurallarına göre transfer görüşmesi yapabileceği ülkeler kısıtlanırken Vargas'ın yalnızca Polonya, Çekya ve Rusya gibi ülkelerin takımlarıyla görüşmesine izin verildi.

İlgini Çekebilir
Filenin Sultanları şampiyonluk için sahaya çıkıyor!
Habere Git

Agel Prostejov'a transfer oldu, Eczacıbaşı'na 32 sayı attı

Çekya kulübü Agel Prostejov, genç yıldıza kapılarını açtı. Melissa Vargas, 16 yaşındayken ülkemizin önemli kulüplerinden Eczacıbaşı'na karşı forma giydi. Vargas, o maçta 32 sayı kaydederek geleceğin önemli voleybolcularından biri olacağını gösterdi.

Sakatlandı, Küba'ya döndü

Voleybol kariyerini Çekya'da sürdüren Melissa Vargas, bir sakatlık yaşadı. Tedavi amacıyla ülkesi Küba'ya dönen yıldız voleybolcu, Küba Devleti'nin sunduğu koşulları yetersiz bularak burada özel bir klinikte tedavi olmak istedi.

"Ülkesine karşı hakaret" gerekçesiyle 4 yıl men edildi

Melissa Vargas'ın bu tutumunu Küba Federasyonu, "ülkesine karşı hakaret ve disiplinsiz tavır" olarak değerlendirdi ve bu gerekçeyle 2017'de milli takımdan 4 yıllığına men edildi.

İlgini Çekebilir
Vatandaş da Melissa Vargas için harekete geçti!...
Habere Git

İsviçre'ye sığınmacı olarak gitti

Federasyonun aldığı kararın ardından Melissa Vargas, İsviçre'ye "sığınmacı" statüsüyle giriş yaptı. Çekya ekibinden ayrılan yıldız voleybolcu, İsviçre takımı Volero Zürich'e transfer oldu.

"Pişman değilim"

Küba'dan ayrılarak, İsviçre'ye sığınmacı olarak giden Vargas, Zücih'te yaptığı bir açıklamada "Pişman değilim, dünyanın en iyi voleybolcusu olmak istiyorum" diyerek kararlılığını gösterdi. Melissa Vargas'ın İsviçre ekibinde sergilediği etkileyici performansı fark eden Fenerbahçe Opet harekete geçti. Melissa Vargas, 2018 yılında Sarı-Lacivertliler'e imza attı.

Terzic Sırbistan'a istedi, Türkiye kaptı

Oyunu ile herkesin dikkatini çeken Melissa Vargas, Küba Milli Takımı'ndan men edilmişti. Şimdilerde A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Avrupa finali oynamaya hazırlandığı Sırbistan, Vargas'ı milli takımlarına almak için girişimlerde bulundu. Şu an Fenerbahçe Opet'i çalıştıran Zoran Terzic, Sırbistan Milli Takımı'nın başındayken Vargas için çaba sarfetti. Türkiye ise yıldız voleybolcuyu kaçırmak istemedi. Melissa Vargas, 2021 yılında Türk vatandaşı oldu, belli bir sürenin ardından A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda da forma giymesi için herhangi bir engel kalmadı.

İlgini Çekebilir
Boskovic, Filenin Sultanları'na meydan okudu!
Habere Git

"Ben Malatyalıyım"

Filenin Sultanları'nın değişmez ismi olan Vargas, milli takım kapında kayısı yiyerek, "Ben Malatyalıyım" demişti. Vargas'ın bu sempatik tavırları Türk Milli Takımı'na adapte olmasını hızlandırdı.

Son dönemde gelen Milletler Ligi şampiyonluğu ve dünya 1 numaralığı ardından CEV Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiği skor katkısı ile Melissa Vargas, Filenin Sultanları'nın en önemli isimlerinden biri oldu.

"Kabilesi tarafından kucaklanmayan çocuk..."

Melissa Vargas, geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir paylaşım ile gündeme gelmişti. Milli voleybolcu, Küba'da yaşadıklarını da hatırlatan, duygu yüklü paylaşımında, "Kabilesi tarafından kucaklanmayan çocuk büyüyünce sıcaklığı hissedebilmek için köyü yakar" ifadelerini kullandı. Vargas'ın bu sözü viral oldu.

Senin için hazırladığımız haberler