Juventus'u yıkan futbolcu olacaktı, iki dakikada her şeyi mahvetti

10.03.2021 - 00:53 | Son Güncellenme: 10.03.2021 - 09:50

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Porto, Juventus'un konuğu oldu. İki ekibin çeyrek final mücadelesine bir dönem Rizespor'a transferi ile hatırlanan İranlı futbolcu Mehdi Taremi damgasını vurdu. İlk maçta gol atan Taremi, bu maçta hem penaltı yaptırdı, hem kırmızı kart gördü. İşte detaylar...

Juventus'u yıkan futbolcu olacaktı, iki dakikada her şeyi mahvetti

Porto, Juventus’u 2-1 mağlup ettiği Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında bu defa İtalyan ekibinin konuğu oldu. İlk maça attığı gol ile damgasını vuran Mehdi Taremi, Juventus'un Porto'yu 3-2 yenmesine karşın turu kaybettiği rövanş mücadelesinde de adından söz ettirdi.

İranlı futbolcunun Merih Demiral'a girdiği ikili mücadelede yerde kalmasından sonra hakem penaltı noktasını gösterdi. Porto’da Sergio Oliveira penaltıyı gole çevirdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

 

Taremi, 54. dakikada ise ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve takımı 10 kişi bıraktı. Sarı kartı bulunan Mehdi Taremi, hakemin ofsayt kararını topa vurarak protesto edince ikinci sarı kartı görüp atıldı. 

Mehdi Taremi'nin ismi Türk futbolseverler için yabancı değil. 28 yaşında ve 1.87 boyundaki santrafor, 2016-2017 sezonunda bonservis verilmeden Çaykur Rizespor tarafından transfer edilmişti. Ancak İran'da bu transfer büyük tepkiyle karşılandı. Oyuncu baskılara dayanamadı ve eski takımı Persopolis'e dönerek sözleşme imzaladı. Bunun üzerine Rizespor, oyuncu ve Persepolis aleyhine FIFA'ya başvuruda bulundu.
 

FIFA, sözleşme şartlarını yerine getirmeden Türkiye'den ayrılan Mehdi Taremi'ye dört ay men, oyuncuyu transfer eden İran ekibi Persepolis'e ise iki dönem transfer yasağı cezası verdi.

Kaçan balık büyük oldu!, “Mehdi Taremi ayın futbolcusu…”
 

Senin için hazırladığımız haberler