Julio Velasco’dan İtalya ve Paola Egonu sözleri: Milletler Ligi'nde bir seçim yaptım

06.07.2024 - 08:34 | Son Güncellenme: 06.07.2024 - 10:22

İtalya A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başantrenörü Julio Velasco yeni açıklamalarında İtalyan ekibi, Paola Egonu'dan bahsetti. İşte detaylar...

Julio Velasco’dan İtalya ve Paola Egonu sözleri: Milletler Ligi'nde bir seçim yaptım

Julio Velasco, Il Resto del Carlino için açıklamalarda bulundu. Velasco, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları hakkında da konuştu.

"Bu Messi gibi oyuncuların sahip olduğu bir sorun"

İtalyan voleybolcu Paola Egonu için ortada olan popülerlik durumundan bahseden Julio Velasco şunları söyledi: "Bu; Sinner gibi, Jacobs gibi, Messi gibi, bu seviyedeki oyuncuların sahip olduğu bir sorun. Leo, Arjantin'de Dünya Kupasını kazanmadan önce her türlü şeyi söylediler. Ama Paola'nın durumunda ben daha çok teknik gelişim üzerinde çalışmakla ilgileniyordum. Düzeltilmesi gereken şeyler vardı."

"Milletler Ligi'nde bir seçim yaptım"

İtalyan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda uyumun yeniden yakalandığı konusunda konuşan Velasco "Milletler Liig'nde bir seçim yaptım. Her seferinde odalardaki eşleşmeleri değiştirdik, böylece herher birbirine uyum sağlamak zorunda kaldı ve eğer sorunları varsa da ortaya çıkıyordu." 

İlgini Çekebilir
Rus ekibinin başkanından Ebrar Karakurt itirafları: Onun sayesinde...
Habere Git

"Birkaç oyuncu kendilerini belli etti"

Oda değişiklikleri sırasında bir sorun çıkıp çıkmadığını sormadığını belirten Julio Velasco şunları söyledi: "Sormadım ama birkaç oyuncunun aynı odayı paylaşmak zorunda kaldıklarında kendilerini oldukça belli ettiklerini biliyorum. Paris'te oda arkadaşlarını seçebilecekler."

"Hedefimiz benim kişisel hedefim değil"

Julio Velasco açıklamalarında İtalya'nın Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndaki hedefi hakkında şunları söyledi: "Hedefimiz, benim kişisel hedefim değil Paris'te madalya kazanmak. Eğer olursa bronz madalyayı da kabul edeceğiz çünkü hem bunu hak etmiş olacağız hem de bu küçümsenecek bir şey değil." 

Medyanın Egonu ilgisi diğer oyuncuları rahatsız etti

Corriere dello Sport geçtiğimiz aylarda yazdığı bir haberde Paola Egonu'nun İtalya Milli Takımı'nda takım arkadaşları ile arasının iyi olmadığını kaydetmişti. Haberde takımdaki diğer voleybolcuların Paola Egonu’nun gördüğü ilgiden rahatsız olduğu vurgulandı. İtalya geçtiğimiz yıl Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı. Medyanın asıl odak noktası ise takımın başarısından ziyade Egonu ve ırkçılık karşıtı söylemler oldu. Son zamanlarda medyanın Egonu’ya odaklanmasının İtalyan voleybolcuları rahatsız ettiği belirtildi.

Senin için hazırladığımız haberler