Judo seçmeli ders oldu, öğrenciler judo ile not alıyor...

01.12.2017 - 10:23 | Son Güncellenme: 01.12.2017 - 10:23

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, RADYOSPOR'da Sabri Ugan ile Isınma Turu programına katıldı.  Canlı yayında önemli açıklamalar yapan ve velilere seslenen Sezer Huysuz, judonun saygın ve özellikle  çocukları geliştirici bir spor olduğunu söyledi.

İşte Sezer Huysuz açıklamaları:

"Son organizasyonlarımızı başarıyla bitirdik. Yeni hedeflerimize kilitlendik. Judoda da bir lig usulümüz var.  8 yıldır Süper Ligimiz var. Bayanlar ve Erkekler de 12 takımdan oluşuyor. Puan usulüne göre yapıyoruz. Ufaklarda da lgimiz var. Takım müsabakası olarak judo olimpiyatlara da girdi."

Okullarda çocuklar judodan not alıyorlar

"Judo okullara inmeli ve biz bunu da hedefliyoruz. Milli eğitim ile protokollerimiz var. ama biz özel  girişimlerde de bulunuyoruz. Bazı okullarla işbirliği yapıyoruz. Bazı okullarda çocuklar judodan not alıyorlar. Seçmeli ders oldu. Judo disiplinli ve saygın bir spor. Judo okullara çok büyük değer katar."

Evde sağı solu kıran çocuklar judo ile sakinleşiyor

"Çocuk judosu yapılan yerlerimiz var. Evde sağı solu kıran çocuklar buralara geldiğinde 1 ayda bile  değişebiliyorlar. Veliler bize teşekkür ediyor. Japonya ve Fransa'da her okulda her sokakta judo alanları var. Judo vücut dilini çok önemser. Saygınlık ve disiplin getirir. Bizim 81 ilde irtibat imkanımız ve  antrenörlerimiz var. Veliler internet sitemizden bize ulaşabilirler. 21 bin 300 kişi bu yıl aktif şekilde judo maçlarına girdiler. Bunun yaklaşık 10 bini de bayanlardır."

AJANSSPOR ÖZEL -

YASAL UYARI: BU HABER KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ

Senin için hazırladığımız haberler