Juan del Potro: "Dünyada 3 Numaraydım Şimdi İse Hiçbir Şey"

06.10.2022 - 14:34 | Son Güncellenme: 06.10.2022 - 14:39

Tenis haberleri... Arjantinli tenisçi Juan Martin del Potro tenisi bıraktıktan sonra hiçbir şeyinin kalmadığını söyledi. Potro, "Bu kadarı yeter’ diyene kadar çabaladım" dedi.

Juan del Potro: "Dünyada 3 Numaraydım Şimdi İse Hiçbir Şey"

Aleyna GÜRGEN - AJANSSPOR

Ünlü tenisçi Juan Martin del Potro yeni açıklamaları ile dikkat çekti. Arjantinli tenisçi bu yılın başlarında tenisi bırakmasının ardından elinde hiçbir şeyin kalmadığını söyledi. 

Ameliyatlar şüpheye düşürdü

Dünyanın en iyi tenisçileri arasında gösterilen Juan Martin del Potro profesyonel kariyerine başlamasından 17 yıl sonra, bu yılın başlarında kortlara veda etti. 34 yaşındaki eski tenisçi kariyeri boyunca sağ dizinden Haziran 2019, Ocak 2020, Ağustos 2020 ve Mart 2021’de olmak üzere 4 ameliyat geçirdi. Sakatlıklarının ardından her zaman kortlara geri dönen ünlü tenisçi belinden geçirdiği sakatlık ile Arjantina Açık 2022’den sonra emekli olabileceğinin sinyallerini verdi. 

"Hiçbir şeyim yok"

Kortlara veda etmesinin ardından Arjantin medyası için konuşan Juan Martin del Potro açıklamaları ile sporseverlerin dikkatini çekti. Potro, tenisi bırakmasının ardından yaşadığı zorlukları şu sözlerle anlattı: "Psikolojik olarak tenissiz bir hayatı kabul edemem. Tenis sonrasına ne kademeli bir geçiş yaptım ne de hazırlık. Diğer sporcular bu süreci huzur içinde yaşamak için ne yaptılar bilmiyorum. Dünyada üç numaraydım, sonra aniden dizlerimi kırdım ve işte buradayım. Hiçbir şeyim yok, hiçbir şeyim."

"Bu kadarı yeter’ diyene kadar çabaladım"

Tenis kariyeri hakkındaki açıklamalarının devamında her zaman korta geri dönmeye çalıştığının altını çizen 34 yaşındaki Arjantinli tenisçi bu konuda ise şu ifadeleri kullandı: "Tüm o zamanlar boyunca diğer tüm yaralanmalarda olduğu gibi iyileşmeye çalışıyordum, ta ki Buenos Aires'te 'Bu kadarı yeter' diyene kadar. Buenos Aires'ten kendimi buldum ve hala oradayım. Bu düşünme sürecinde, nelerden hoşlanabileceğimi merak ediyorum ve bilmiyorum. Artık aktif olmayan diğer sporcularla konuştuğumda bana 'Eh, kariyerimin son iki yılını aldı, geçen yıl kendimi öyle ya da böyle buna hazırladım. Şimdi ise yapıyorum.’ diyorlar."

"Kendimi kandırıyorum"

Konuşmasında tedavisi için hâlâ çabaladığından bahseden Potro, geçtiğimiz günlerde yeni bir doktor ile görüşmek için İsviçre’ye gittiğini ve birçok tenisçinin tavsiye ettiği bir tedaviye başladığını söyledi. Açıklamalarının devamında tedaviden olumlu bir sonuç bile alamadığını belirten ünlü tenisçi bu konuda ise şu sözleri söyledi: "Her tedavi girişini ve ameliyat sonrasını hayal etsenize. İşler yolunda gitmediğinde hissettiğiniz o hayal kırıklığını… Her zamanki gibi kendimi kandırıyorum, umarım denediğim bu yeni tedavilere inancım vardır çünkü başarısız olunca aldığım darbe çok sert."

"Sadece yürüyebiliyorum"

Aldığı tedavilerden beklediği sonuçları göremeyen Potro bugün ise fiziksel olarak çok daha farklı bir noktada olduğunu anlattığı açıklamasında ise şu ifadelere yer verdi: "Üç buçuk yıl boyunca onca ameliyat ve tedaviye rağmen hep aynı şey oldu. Bugün sadece yürüyebiliyorum. Ne koşu bandında koşabiliyorum ne de acı çekmeden merdivenleri çıkabiliyorum. Ayaklarımı uzatmam gerekiyor bu yüzden uzun süre araba kullanamıyorum. Bu zor ve üzücü ama benim gerçeğim. Şu an yeni mücadelem sorunlarıma rağmen psikolojik olarak olabildiğince iyi şekilde yaşamak."

İlgini Çekebilir
"Beşiktaş'tan çekinmiyoruz"
Habere Git

Juan Martin del Potro kimdir?

Juan Martín del Potro 23 Eylül 1988’de Tandil, Arjantin’de dünyaya geldi. 2009 Amerika Açık yarı finalinde Rafael Nadal’ı finalinde ise Roger Federer’i yenen Potro bu zaferler ile ilk Grand Slam ödülünü kazandı. Arjantinli tenisçi bu zaferleri ile aynı Grand Slam turnuvası içinde hem Nadal’ı hem de Federer’i yenen ilk tenisçi olmayı başardı. Juan Martin del Potro 9 Şubat’ta emekliye ayrıldı.

Senin için hazırladığımız haberler