Jose Mourinho: "Maradona bile olsanız beklemem"

19.10.2023 - 12:53 | Son Güncellenme: 19.10.2023 - 13:06

İtalya Ligi takımlarından AS Roma teknik direktörü Jose Mourinho, antrenman durumlarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Portekizli çalıştırıcı "Maradona bile olsanız beklemem" dedi.

Jose Mourinho: "Maradona bile olsanız beklemem"

DIŞ HABER - AJANSSPOR

İtalya Serie A Ligi ekiplerinden AS Roma'nın tartışılan teknik direktörü Jose Mourinho, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Birden fazla dil konuşmadan üst düzey bir antrenör olmak mümkün değildir"

Gameplan-a.com'a konuşan Portekizli çalıştırıcı, "Birden fazla dil konuşmadan üst düzey bir antrenör olmak mümkün değildir. Futbol evrenselleşti. Soyunmda odasında birçok farklı milletten insan var ve bulunduğunuz ülkenin ana dilini öğrenmeniz gerekiyor. Sonuçta, daha fazla empati kurabilmek ve birlikte çalıştığınız insanlarla daha iyi iletişim kurabilmek için birden fazla dilde gerçekten iyi olmanız gerekir" dedi.

"Burada patron benim ve kararları ben veririm"

Üst düzey oyuncuları yönetmek ile ilgili sözlerine devam eden Portekizli çalıştırıcı, "Tamam, ben demek için güçlü bir kişiliğe sahip olmalısınız. Burada patron benim ve kararları ben veririm. Antrenman sabah 10'daysa, 10'da başlar. 

"Maradona bile olsanız beklemem"

Bir dakika bile beklemem. Maradona bile olsanız beklemem. Dünyanın en iyi oyuncusu olsanız bile en önemli şey takımdır. Herkes kurallara uymalı ve saygı göstermelidir.

Meslektaşlarım bir antrenör olarak hem yumuşak hem de sert olmalıdır. Belki yumuşak doğru bir kelime değil ama oyuncuların ne düşündüğüne ve ne hissettiğine karşı açık olmalısınız. Çünkü bir grupla çalışıyorsunuz. Grubun söz sahibi olması, bir fikri olması ve bunu paylaşması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Roma'nın rakibi Monza

Son lig maçında Cagliari'yi deplasmanda 4-1 mağlup eden AS Roma, topladığı 11 puanla 10. sırada yer alıyor. İtalyan ekibi bir sonraki maçını sahasında Monza ile oynayacak.

Senin için hazırladığımız haberler