Fenerbahçe'de Jorge Jesus'den Sivasspor Maçı Sonrası Şampiyonluk Açıklaması

24.05.2023 - 23:15 | Son Güncellenme: 24.05.2023 - 23:25

Ziraat Türkiye Kupası'nda Sivasspor'u 3-0 mağlup ederek finale çıkan Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, maç sonu değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar

Fenerbahçe'de Jorge Jesus'den Sivasspor Maçı Sonrası Şampiyonluk Açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ikinci maçında son şampiyon Sivasspor’u konuk ettiği karşılaşmada final biletini kaptı. Kanarya, 0-0’ın rövanşında taraftarı önünde Yiğidolar'ı Ferdi Kadıoğlu, Michy Batshauyi ve Joshua King'in golleriyle 3-0 yıktı ve kupaya 1 adım daha yaklaştı.

Karşılaşma sonrası Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus açıklamalarda bulundu.

"Kaliteli ve güçlü bir oyun sergiledik"

İlk olarak maçı değerlendiren ve oyundan memnun olduğunu kaydeden Portekizli hoca, "Hedefimiz bugün kazanıp finale kalmaktı. Kaliteli oyunla gerçekleştirdik bunu. Oyuncularım özgüvenli, fiziksel ve mental olarak çok güçlüler. Kaliteli ve güçlü bir oyun sergiledik. Ancak kaliteli takımların atabileceği goller attık, teknik ve taktiksel anlamda. Oyuncularımı ve taraftarlarımızı tebrik ediyorum. Umarım finalde, hangi stadyumda olursa olsun yine bu kadar Fenerbahçe taraftarı olur." dedi.

"Bu ligin sportif gerçekliğini azaltacak şeyler yaşandı"

Süper Lig yarışını da değerlendiren tecrübeli çalıştırıcı, "2 maç var ve hala ligi kazanma imkanımız var. Bu ligin sportif gerçekliğini azaltacak şeyler yaşandı. Sezon sonu şampiyon biz olsak da, düşüncemi değiştirmem. Çok fazla maç, sahada oynanmadan kazanılmış sayıldı. Ancak olan oldu. Sezon içine baktığımızda, belki de en iyi dönemimizdeyiz." ifadelerini kullandı. 

İlgini Çekebilir
Fener finalde, Koç ilk kupanın kulpundan tuttu
Habere Git

"Kupalar kazanmaya geldim"

Jesus sözlerini şöyle noktaladı:

"Ben buraya gelirken büyük bir heyecanla geldim, kupalar kazanmaya geldim. Başkanımız da beni bu sebeple getirdi. 2 kupa var, 2 kupada da şansımızı devam ettiriyoruz. Ancak Türk futbolunda şöyle bir problem var, şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidemeyecek. 2. ve 3. takım, Avrupa Konferans Ligi'ne gidecek. 2. ve 3. takımların en azından Avrupa Ligi'ne gidebilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu, Türk futbolunun üstüne düşmesi gereken bir konu, bu ligde çok kaliteli oyuncular var."

Senin için hazırladığımız haberler