Fenerbahçe'den Jorge Jesus Dinamo Kiev Maçı Öncesi Konuştu

02.11.2022 - 22:00 | Son Güncellenme: 02.11.2022 - 22:36

UEFA Avrupa Ligi'nde Dinamo Kiev ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus düzenlenen basın toplantısında açıklama yaptı. İşte detaylar.

Fenerbahçe'den Jorge Jesus Dinamo Kiev Maçı Öncesi Konuştu

AJANSSPOR HABER

UEFA Avrupa Ligi B Grubu 6. maçında Fenerbahçe, Dinamo Kiev ile karşı karşıya gelecek. Polonya'da oynanacak kritik mücadele öncesi Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus açıklamalarda bulundu.

"Rennes daha avantajlı"

Jorge Jesus, "Yarın son maçı oynayarak grup aşamasını tamamlıyoruz. Grupta harika bir performans sergiledik. Henüz grubun sıralaması belirlenmedi. Rennes ve Fenerbahçe'nin 1.'lik şansı var. Teorik olarak Rennes daha avantajlı. Çünkü evlerinde oynayacaklar ve Kiev'e kıyasla daha az güçlü diyebileceğimiz bir takımla oynayacaklar. Ama biz kazanmak için elimizden gelenin en iyisini yapıp Rennes maçını bekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Hangi takım daha fazla gol atarsa o 1. olacak"

Tecrübeli teknik adam, "Galibiyet sonrası 1. çıkarak tur atlama ihtimalimiz var. Maç sırasında nasıl bir durumda olduğumuza bakarak kararlar verebiliriz. Hangi takım daha fazla gol atarsa 1.'lik koltuğunda o oturacak." şeklinde konuştu.

"2. bitiren Şampiyonlar Ligi'nden düşenlerle eşleşecek"

Jesus, "Grubu 1. bitiren takım play-off oynamayacak, direkt son 16'ya kalacak. Dolayısıyla 1. ve 2. arasında büyük bir fark var. Rennes ve Fenerbahçe 1.'lik için yarışıyorlar. 1. bitiren takım aynı zamanda Şampiyonlar Ligi'nden gelen takımlarla eşleşecek. Bunu engelleyebilirsek daha iyi olur." açıklamasını yaptı.

"Büyük hedefimiz lig şampiyonluğu"

Jorge Jesus, "Hem Avrupa Ligi hem lig maçlarını nasıl yönettiysek öyle yöneteceğiz. Her maçta rotasyon yaptık. Yarın da bunu yapacağız. Sivasspor'la çok önemli bir maç oynayacağız. Bizim büyük hedefimiz lig şampiyonluğu. Her zaman yapmış olduğumuz gibi rotasyon yapmaya çalışacağız." diye konuştu.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Cumhurbaşkanlığı'nda Arda Güler zirvesi
Habere Git

"Onlar kendi gururları için oynayacaklar"

Bu sezon Dinamo Kiev ile 4. kez karşılaşacak olan Jesus, "Onlarla oynadığımız ilk maçın üzerinden aylar geçti. Şuan Fenerbahçe çok daha iyi durumda. İki takım da birbirini iyi tanıyor. Dinamo Kiev harika bir takım. Grubun favorilerinden biriydi. Ama pekçok faktör nedeniyle bu gerçekleşmedi. Yarın bir hedefleri olmadan oynayacaklar. Onlar kendi gururları için oynayacaklar. Ama bizim bir hedefimiz var. Grubu 1. sırada bitirmek istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Belki yarın galibiyet bile yetmeyebilir. Goller belirleyici olacak. Rennes maçını kaç farklı kazanacak bilmiyorum ama eminim ki yarınki maçı kazanacaktır." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler