Jorge Jesus'tan yabancı sınırı eleştirisi

30.11.2022 - 23:09 | Son Güncellenme: 30.11.2022 - 23:45

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Rayo Vallecano ile yapılan hazırlık maçının ardından konuşmasında yabancı sınırının Türk futbolunun gelişmesini engellediğini söyledi.

Jorge Jesus'tan yabancı sınırı eleştirisi

Fenerbahçe Dünya Kupası için liglere verilen arada ilk hazırlık maçında La Liga ekibi Rayo Vallecano'yu 2-1'lik skorla mağlup etti. Maçın ardından Jorge Jesus açıklamalarda bulundu. 

Sakat oyuncuların son durumu

Rayo Vallecano karşılaşmasında sakatlanan Joao Pedro'yla birlikte diğer isimlerle ilgili ise konuşan Jesus, "Lige verilen 4-5 haftalık aranın bizi iyi geleceğini biliyorduk. Şu anda kesin bir bilgim yok. Hastanede gerekli testler yapılacak. Umarım Joao Pedro'nun durumu ciddi değildir. Dünya Kupası'ndan dönen forvetlerimiz de belirli bir süre dinlenecek. Arda Güler de milli takımda bir sakatlık yaşadı. Umarım en kısa sürede döner. Luan Peres'in de tedavisi devam ediyor." dedi.

Yabancı sınırı Türk futbolunun gelişimi açısından iyi değil.

Süper Lig'de uygulanan yabancı oyuncu sınırı konusunda Jesus "Kaliteli yabancılar ülke futbolunun gelişimine katkı sağlar. Mesela bakın. Portekiz'de yabancı kuralı yok ama başka kurallar var. Altyapıdan oyuncu bulundurma zorunluluğu gibi. İyi oyuncular çıkarıyorlar. Ben şahsen bu düşüncedeyim. Yabancı sınırı Türk futbolunun gelişimi açısından iyi değil. Avrupa ve dünyanın üst düzey liglerinde yabancı sınırı yok. Suudi Arabistan ve Türkiye'de var. Bu sebeple futbolda gelişim sağlanamıyor." dedi. 

Oynadığımız hazırlık maçları bizim için önemli

Rayo Vallecano maçını değerlendiren Portekizli teknik adam "İlk hazırlık maçını oynadık. Bu maçları, maç tempomuzu koruyabilmek için yapıyoruz. Oynadığımız hazırlık maçları bizim için önemli. Rakibimizden daha iyi oynadık. İlk yarıda maça hükmettik ama skora hükmedemedik. Yaptığımız değişikliklerle skoru değiştirdik. Kupa maçına kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Lige verilen ara sakat oyuncularımızın iyileşmesi için bize iyi geldi. Rakibimiz iyi bir takım." ifadelerini kullandı. 

İlgini Çekebilir
Joshua King: "Umarım Pedro'nun durumu ciddi değildir"
Habere Git

Birilerinin gitmesi gerekiyor

Transfer konusuna değinen Jesus "Şu anda Fenerbahçe'nin yabancı sınırı nedeniyle kontenjan dolu. Birini transfer edebilmek için birini silmemiz gerekiyor. Lemos yaklaşık 5 aydır oynamıyordu. Bugün iyi bir karşılaşma oynadı Transfer dönemi başladığında neler yapacağımıza bakacağız. Bruma ve Lemos'un kadroya eklenmesi için birilerinin gitmesi gerekiyor. 

Takviye yapmamız gerekecek

Savunma bölgesinde sayı anlamında sorun yaşayabiliyoruz. O bölgeyi güçlendirmek için transfer iyi olabilir. Haftada 1 maç yapabiliyor olsaydık bu sorunlarla karşılaşmazdık. Başarının bedeli bu. Defans bölgesinde daha iyi olabilmemiz için takviye yapmamız gerekecek." dedi. 

Enner Valencia ve Batshuayi

Michy Batshuayi ve Enner Valencia ile ilgili ise Jesus "Batshuayi’nin henüz bir maçı eksik, gruptaki son maçı henüz oynamadı. Valencia 3 maç yaptı ve üçünde de iyi performans sergiledi, 3 gol attı. 3 maçta da kalitesini gösterdi, forvet olarak üzerine düşeni yaptı ve gollerini attı. Batshuayi de ilk maçında golünü attı, ikinci maçında atamadı. Şu an aklımda olan şey Valencia maçlarını tamamladığı için aramız olabildiğince çabuk katılması." şeklinde konuştu. 

Dünyaca ünlü vatandaşı Cristiano Ronaldo hakkında konuşan Jesus "Ronaldo'nun durumunu iyi biliyorum. Ronaldo ve Messi son dünya kupalarını oynuyorlar. Hala iki oyuncu da dünyanın en iyi iki oyuncusu. Ronaldo ve Messi seviyesinde başka oyuncu yok. Ronaldo'nun dünyadaki her oyuncuya örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Başarıya ve kupalar kazanmaya aç şekilde oynuyor. Bu da futbola duyduğu aşkı gösteriyor" ifadelerini kullandı.  

Senin için hazırladığımız haberler