Yazarların Fenerbahçe yorumu: Jesus, Lucescu ile hesabını gördü

04.11.2022 - 11:03 | Son Güncellenme: 04.11.2022 - 11:36

Spor yazarları Uğur Meleke, Ömer Üründül, Faik Çetiner, Serdar Ali Çelikler, Gürcan Bilgiç, Fenerbahçe'nin 2-0 kazandığı Dinamo Kiev maçını değerlendirdi.

Yazarların Fenerbahçe yorumu: Jesus, Lucescu ile hesabını gördü

AJANSSPOR HABER

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe , UEFA Avrupa Ligi B Grubu son maçında Dinamo Kiev'le Cracovia Stadı'nda kozlarını paylaştı.  23'te Arda Güler'le 1-0 öne geçen sarı lacivertliler, 45+2'de Willian Arao ile farkı ikiye çıkardı.  Karşılaşma 2-0 biterken 68'de Kiev'de Illia Zabarnyi ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Fenerbahçe, AEK Larnaca ile 1-1 berabere kalan Rennes'i geçerek grup lideri oldu. Spor yazarları Dinamo Kiev-Fenerbahçe maçını değerlendirdi... 

Ömer Üründül: Birincilik Rennes maçında geldi

Ömer Üründül (Sabah): Dinamo Kiev eski gücünden çok uzak, düşüş içerisinde bir takım. Ama tahmin ettiğim gibi bu maça prestij mücadelesi olarak bakıp ellerinden geldiğince hırslı ve disiplinli oynadılar. Sonuçta Fenerbahçe kontrolünde giden maçı 2 farkla kazandı. Rennes'de AEK Larnaca'yla berabere kalınca Fenerbahçe grubu lider tamamladı. Bu birincilik tabii ki geçen haftaki Rennes karşısındaki müthiş geri dönüşten kaynaklandı. 

Uğur Meleke: Arda Güler'e ekstra parantez açmak gerek 

Uğur Meleke (Hürriyet):  Krakow’daki ciddiyet sınavını başarıyla veren Fenerbahçe’de bir isme ekstra parantez açmak lazım: 17 yaşında bir çocuğun 100 milyon Euro'luk Dinamo Kiev deplasmanında bir gol-bir asistle kader tayin etmesi muazzam. Arda Güler dün gece bir-iki kritik top kaybı yaptıysa da sahada kaldığı bir saat boyunca farkını hep hissettirdi. Topa her dokunuşu özeldi. Ve bu özel dokunuşların ikisiyle Fenerbahçe’yi, iki katı değerindeki Rennes’in önünde Mart’a taşıyan adam oldu.  

İlgini Çekebilir
Şenol Güneş'e nazire... Arda Güler kendini tartıştırdı!
Habere Git

Faik Çetiner: Jesus herkesi şaşırtıyor

Faik Çetiner (Fanatik): Kazanmanın ötesinde Rennes’e karşı averaj üstünlüğünü korumak zorundaydı Fenerbahçe. Jesus ilginç bir adam, Arda Güler’i kolay değil, zor maçlarda ilk 11 yazıp herkesi şaşırtıyor. Bu takıma şapka çıkartılır.UEFAKupası’nda artık konuşulan bir Fenerbahçe var. Jesus’un öpücüğü de unutulmaz.

Gürcan Bilgiç: Jesus, Lucescu ile hesabını gördü

Gürcan Bilgiç (Sabah): Jesus tam bir "eski kurt" olduğunu gösterdi. Lucescu ile aralarındaki rekabeti daha önceki üç maçta hissetmiştik. "30 faul" çıkışına, Rumen hoca elediği maç sonrasında, "Faulleri saydılar mı yine?" diye cevap vermişti. Bu maç öncesinde de rotasyondan, ligin önemli olduğundan bahsederek, "Ben kazanırım kardeşim" raconunu kesen bir on bir açıkladı. Sonra ne mi oldu? Dinamo Kiev son saniyelere kadar "sıfır" isabetli şut ile oynadı. Golleri atan-kaçıran Fenerbahçe idi. "Lig'de önemli maçım var" diyerek grup liderliğini riske eden Sivasspor maçına, her futbolcusunun terini akıttığı bir maç sonrasında geliyor Jesus. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmazmış. Jesus, Lucescu ile hesabını gördü, pazartesi için defterindeki notlara bakıyor.

Serdar Ali Çelikler: İşini yaparsan evren sana yardım eder

Serdar Ali Çelikler (Habertürk): Bir yaşam gerçeğidir: Kendi karakterine uygun davranır, işini layığıyla tevazu içinde yaparsan evren de sana yardım eder. Fenerbahçe yıllar evvel kaybettiği 'winner' kimliğini yeniden bulduğu senede; UEFA grubundaki son maçında yeniden kazandığı kimliğinin kıymetini bilmenin; işini yapıp rakibini yenmenin ödülünü evrenden aldı. Fark atması beklenen Rennes, Larnaca'ya puan verdi. Son 6-7 maçtır mükemmel oynayan Serdar Aziz'e; takımın taşıyıcı unsurlarından olan Attila'ya; İrfan Can'a; ağır işçi Arao'ya; inanılmaz bir futbolcuya dönüşen Crespo'ya; küsmeyen Zajc'a; nerde olsa standardı bozmadan oynayan Ferdi'ye kariyerine oranla fazla yedek kalsa da darılmayan Alioski'ye; hep garanti sigorta Osayi'ye; bazen kendi kendini ama çoğu zaman rakip savunmayı karıştıran Enner'e teşekkürler. Ama ille de Arda Güler. Maşaallah be çocuk..

İlgini Çekebilir
Fener 17'lik Arda ile 16'ya!
Habere Git

Serkan Akcan: Lucescu ve öğrencileri ragbi takımı gibiydi

Serkan Akcan (Fanatik): Polonya’da az seyirci önünde başlayan maça oynamaktan ziyade, durdurmak için çıkan Lucescu ve takımı yine bir faul makinası gibiydi. Avrupa Ligi’ndeki ilk grup maçında 16, dün gece de 20 faul yapan Lucescu ve öğrencileri bir futbol takımından ziyade ragbi takımı gibiydi. Fenerbahçe’nin sertliğe verdiği fiziksel reaksiyon, topa nitelikli sahipliği ve hücum aksiyonlarındaki etkinliği ragbi maçını kazanmasını sağladı. 

İbrahim Yıldız: Kaleci Altay'ın en kolay maçlarından biri

İbrahim Yıldız (Habertürk): Jesus’un fizik olarak istenilen düzeyde olmadığı söylediği Arda, sertlik derecesi yüksek maçta kalitesi ile öne çıktı. Oyunda kaldığı 60 dakikada güzel oyunu ile büyük beğeni aldı.  İkinci yarıya galibiyetin verdiği moralle çıkan Fenerbahçe, rakibin sertliği abarttığı dakikalarda oyunda kalmasını bildi. Pozisyon bulmakta zorluk çekmeyen Sarı-Lacivertli forvet oyuncuları fırsatları cömertçe harcadı. Kaleci Altay ise en kolay maçlarından birisini oynadı.  

Senin için hazırladığımız haberler