Antalyaspor'un İsrailli futbolcuları Safouri ve Jehezkel kulüpten izin istedi

31.10.2023 - 09:57 | Son Güncellenme: 31.10.2023 - 10:15

Antalyaspor'un İsrailli futbolcuları Ramzi Safouri ve Sagiv Jehezkel, İsrail Milli Takımı’nın Kosova maçı için izin isterken, kulüp ilk etapta bu talebe sıcak bakmadı.

Antalyaspor'un İsrailli futbolcuları Safouri ve Jehezkel kulüpten izin istedi

AJANSSPOR HABER

İsrail'in Filistin'e olan saldırıları nedeniyle Kosova ve İsviçre ile olan karşılaşmaları UEFA tarafından ertelenen İsrail Milli Takımı’nın yeni takviminin belirlenmesinin ardından futbolcular ile kulüpleri arasında fikir ayrılığı yaşandı. 

Jehezkel'den flaş açıklama! UEFA şart koştu, kulüp izin vermedi

UEFA, aldığı karar neticesinde İsrail Milli Takımı’nda bulunan futbolcuların kulüplerine en az bir isme 12 Kasım’da oynanacak Kosova maçından en az 2 gün önce izin vermesini şart koşarken, Antalyaspor’un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel’den flaş bir açıklama geldi. Ramzi Safouri ile birlikte Kırmızı-Beyazlı formayı giyen Jehezkel, kulüp yetkililerinin henüz kendilerine vize vermediğini ileri sürdü.

6 Kasım’da kampa katılmak istiyorlar

İsrail’in 12 Kasım Pazar günü Kosova ile oynayacağı maçın öncesinde 10 Kasım Cuma günü Ankaragücü’ne konuk olacak Antalyaspor’un, Jehezkel ve Safouri’nin maçın ardından milli takım kampına katılmasına sıcak baktığı öne sürülürken, futbolcuların ise 6 Kasım Pazartesi günü başlayacak kampa katılmak istediği belirtildi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe’de Becao ve Fred şoku! Trabzonspor maçında yoklar...
Habere Git

"Bunu ülkemiz için yapmalıyız"

Yaşananlarla ilgili olarak İsrail medyasından One’a açıklamada bulunan Sagiv Jehezkel, kulübün henüz kendilerine izin vermediğini söylerken, “6 Kasım'daki milli takım toplantısına gelemeyeceğimizi düşünmüyorum. Gerçekten milli takıma ulaşmak için her şeyi yapıyoruz, şu anda en önemli şey bu ve bunu ülkemiz için yapmalıyız” sözlerine yer verdi.

İlk tercihleri Jehezkel

UEFA, kadrosunda İsrailli futbolcu bulunduran kulüplerden en az birine izin vermesi şartını koşarken, hem Ramzi Safouri’nin hem de Sagiv Jehezkel’in erkenden kampa katılmak istediği öğrenildi. Kırmızı-Beyazlılar, henüz ikisi için de gereken izni vermezken, UEFA’nın şartının uygulanması halinde İsrail Milli Takımı tercihini Sagiv Jehezkel’den yana kullanak.

Kansas City de izin vermiyor

İsrail Milli Takım Kaptanı Eli Dasa, milli formayı giyen tüm futbolcularla irtibata geçip takımlarından izin almalarını isterken, talebe henüz olumlu geri dönüş yapmayan tek takım Antalyaspor olmadı. ABD ligi takımlarından Kansas City’nin de Gadi Kinda'ya henüz vize vermediği öğrenildi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da sistem değişiyor! Kerem, Ziyech...
Habere Git

Ceza riski bulunuyor

UEFA, İsrailli futbolcuları kadrosunda bulunduran kulüplere en az 1 futbolcusunu 2 gün öncesinde izin vermeleri yönünde çağrıda bulunurken, Antalyaspor için durum karışık bir hal aldı. 10 Kasım Cuma günü saat 20.00’de Ankaragücü’ne konuk olacak Antalyaspor’da Safouri ve Jehezkel’in formasını giydiği İsrail Milli Takımı ise 12 Kasım Pazar günü 22.45’te Kosova karşısına çıkacak. Kırmızı-Beyazlıların futbolcularına izin vermemesi halinde yeni bir tartışmanın gündeme gelmesi de olası...

Antalyaspor’un en az 1 İsrailli futbolcuya izin vermemesi ve haksız bulunması halinde bazı ceza riskleriyle de karşı karşıya kalabilir. Bu cezaların da para cezasıyla başlayıp, puan silme cezasına kadar gidebileceğine de dikkat çekiliyor.

10 günde 4 maça çıkacaklar

Antalyasporlu futbolcular Sagiv Jehezkel ve Ramzi Safouri’nin de formasını giydiği İsrail Milli Takımı, erteleme maçları sebebiyle milli arada 10 günde tam 4 maça çıkacak. İsrail, Kasım’ın 12’sinde Kosova, 15’inde İsviçre, 18’inde Romanya ve 21’inde de Andorra ile karşı karşıya gelecek.

Senin için hazırladığımız haberler