Antalyasporlu Sagiv Jehezkel gözaltında!

15.01.2024 - 00:44 | Son Güncellenme: 15.01.2024 - 00:47

Trabzonspor maçında attığı golün ardından yaptığı sevinç gösterisi sebebiyle Antalyaspor’da kadro dışı kalan Sagiv Jehezkel, hakkında açılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Antalyasporlu Sagiv Jehezkel gözaltında!

KORA Y GEÇGEL – AJANSSPOR

Süper Lig’in 20.haftasında Trabzonspor ile oynanan karşılaşmada takımına 1 puanı getiren isim olan Sagiv Jehezkel, yaptığı gol sevinci büyük olay çıkardı. İsrailli futbolcu Jehezkel, golden sonra bileğindeki alçıya yazılan "100 days... 7.10" yazısını gösterirken, bu gösterisinin üzerine Antalyaspor Kulübü tarafından kadro dışı bırakıldı.

Gözaltına alındı

Akdeniz ekibinin yaptığı yazılı açıklamanın ardından Türkiye’den ayrılmaya hazırlanan İsrailli futbolcu, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında açılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Antalyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Alkan Evren, gözaltı bilgisinin kendilerine de ulaştığını ifade etti.

Sagiv Jehezkel’in  kadro dışı bırakıldığını hatırlatan Evren, sözleşme feshi ile ilgili olarak hakkında hukuki işlemlerin başladığını belirterek, “Kendisinin savcılıkla ilgili olarak gelişmelerini uzaktan takip edeceğiz. Bizim kendisiyle yollarımız fiili olarak ayrılmıştır. Resmi olarak ayırmak için de çalışmalarımız hızlı bir şekilde başlamıştır” sözlerine yer verdi. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında yılın takası!
Habere Git

Soruşturma duyurusu

Antalyaspor’un yollarını ayırma kararı aldığı Sagiv Jehezkel için Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma açtı. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Yılmaz Tunç, “Antalyaspor-Trabzonspor Süper Lig müsabakasında attığı golden sonra İsrail’in Gazze'de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan adli soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verdi.

TFF’den Antalyaspor’a destek

Türkiye Futbol Federasyonu, yaptığı yazılı açıklamayla Sagiv Jehezkel’in kadro dışı bırakılma kararı sebebiyle Antalyaspor’a destek verdi. İsrailli futbolcunun davranışının kabul edilemez olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Antalyaspor'un futbolcu ile ilgili aldığı kadro dışı bırakılma kararını yerinde buluyoruz. Sorumlular ile ilgili gerekli işlemler ve disiplin soruşturmaları ivedilikle başlatılmıştır.

İnsanlık onurunu ve Türk toplumunun vicdanını rahatsız eden bu hareketin sorumluları ile ilgili gereğinin yapılacağından kamuoyunun şüphesi olmasın” sözlerine yer verildi.

İlgini Çekebilir
İsmail Kartal: "Daha fazla gol atabilirdik"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler