EuroLeague Final Four'da Real Madrid'e Yenilen Barcelona Jasikevicius İle Yolları Ayrılabilir

20.05.2023 - 19:07 | Son Güncellenme: 20.05.2023 - 19:39

EuroLeague Final Four'un yarı final aşamasında Real Madrid'e mağlup olan Barcelona'da koç Sarunas Jasikevicius ile yolların ayrılması bekleniyor.

EuroLeague Final Four'da Real Madrid'e Yenilen Barcelona Jasikevicius  İle Yolları Ayrılabilir

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague Final Four'un yarı final maçında ezeli rakibi Real Madrid'e 78-66 mağlup olarak bu sezon da şampiyonluk hedefinden uzak kalan Barcelona'da koç Sarunas Jasikevicius'un geleceği tartışılıyor.

Efes ve Real müsaade etmedi

2020'de Zalgiris Kaunas'tan Barcelona'nın başına geçen Litvanyalı koç; 2020-2021 sezonunda finalde temsilcimiz Anadolu Efes'e, geçtiğimiz sezon ve bu sezon ise yarı finalde ezeli rakibi Real Madrid'e kaybederek şampiyonluk hedefinin uzağında kaldı.

Dev bütçeyle çalıştı

Sarunas Jasikevicius'un takıma geçtiği günden bu yana Barcelona son yılda EuroLeague'de en büyük bütçeye sahip takım oldu. Katalan ekibi sezonluk 35 milyon Euro civarı olan bütçesi ile ligdeki birçok takımı neredeyse ikiye katladı.

İlgini Çekebilir
Real Madrid'li Kaunas'ta soluğu Casino'da aldı!
Habere Git

Sözleşmesi bitiyor karar yönetimde

47 yaşındaki Litvanyalı'nın Barcelona ile olan sözleşmesi bu yaz son buluyor. Barcelona yönetiminin bu sezon da EuroLeague'de istenilen sonucun elde edilememesinin ardından Jasikevicius ile yolları ayırma ihtimali oldukça kuvvetli.

Efes'i reddetti Barça'dan haber bekliyor

SportKlub'un haberine göre koçluk pozisyonunun Jasikevicius'tan boşalması durumunda ise bu koltuk için favori isim Rusya VTB Ligi ekiplerinden Zenit Saint Petersburg'u çalıştıran Xavi Pasqual olarak öne çıktı. İspanyol koçun daha önce Anadolu Efes'ten gelen teklifi Barcelona'yı beklediği için reddettiği iddia edilmişti.

Pasqual'den sonra şampiyonluk yok

Barcelona, EuroLeague tarihindeki 2. ve son şampiyonluğunu 2009-2010 sezonunda Xavi Pasqual yönetiminde kazandı. İspanyol koç 2008-2016 yılları arası Barcelona'yı çalıştırmıştı.

İlgini Çekebilir
EuroLeague'de finalin adı belli oldu!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler