Japonya GP Mercedes için nasıl geçecek? Teknik direktör açıkladı...

02.04.2024 - 13:47 | Son Güncellenme: 02.04.2024 - 14:03

Formula 1'de bu hafta pilotlar Japonya Grand Prix'sinde mücadele edecek ve Mercedes takımının teknik direktörü James Allison, araçla ilgili konuştu. Detaylar.

Japonya GP Mercedes için nasıl geçecek? Teknik direktör açıkladı...

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de bu hafta Japonya'nın Suzuka pistinde pilotlar bir kez daha birbirleriyle yarışacak. 5-7 Nisan haftasında düzenlenecek olan Japonya GP için Mercedes takımının teknik direktörü James Allison, araçları için iyi bir test olacağı yönünde iyimser olduğunu vurguladı.

"Araç için ciddi bir test olacak"

James Allison, konuyla ilgili görüşlerini Sky Sports F1'e anlatırken, "Suzuka çok sayıda hızlı viraja sahip bir pist. Üstelik daha yavaş virajlar da var, bu yüzden araç  için ciddi bir test olacak. Lastik sıcaklığı ve hızlı, yavaş virajlar arasındaki denge bizim için problemli. Simülasyonlarda bunu geliştirmemize yardımcı olacak şeyler bulmayı umuyoruz" dedi.

"George Russell, Avustralya GP'den sonra..."

Avustralya GP'den sonra Mercedes'in 26 yaşındaki pilotu George Russell'ın simülatörde çalıştığını söyeleyen tecrübeli teknik direktör, "George Russell, Avustralya yarışından sonra çok fazla simülatör çalışması yaptı. Bu da iyi bir ayar bulmamıza yardımcı oluyor. Bunu tamamladıktan sonra Suzuka programımız üzerinde çalışmaya başlayacağız. Kısıtlı zamanda mümkün olduğunca verimli olmak istiyoruz. Lastikleri doğru sıcaklığa getirmek için yeterli zamana sahip olmak istiyoruz. Sadece bir turda iyi olan değil, tüm yarış boyunca tutarlı bir araç istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Formula 1'de yeni durak: Japonya GP
Habere Git

"Japonya'da daha iyi olmayı umuyoruz..."

Japonya'da daha iyi bir performans göstermek istediklerini ifade eden 56 yaşındaki teknik direktör, "Japonya'da daha iyi olmayı umuyoruz ki Çin'e güvenle gidebilelim. Orada bir sprint yarışı olacak, bu yüzden antrenman yapmak için daha az zamanımız var. Oraya, doğru yolda olduğumuzdan emin olarak gitmek istiyoruz. Eğer öyleysek, umarım bu bizi istediğimiz yöne götürür ve bu da sonraki yarışlar için güven verir" açıklamasını yaptı.

Mercedes'in 2024 karnesi

İlk üç yarışta topladığı 26 puanla markalar sıralamasında 5. sırada yer alan Mercedes, birçok araç sorunu ile karşılaştı ve alabileceği puanları cömertçe rakiplerine verdi. En son Avustralya GP'de Lewis Hamilton ve George Russell'ın DNF kalması sonrasında puan alamayan Mercedes, Japonya GP'de alabilecekleri en yüksek puanı almak istiyor.

Lewis Hamilton, ilk üç yarışta topladığı 8 puanla 9. sırada yer alıyor ve kariyerinin en kötü sezon başlangıçlarından birini geçiriyor. George Russell ise ilk üç yarışta podyuma çıkamadı ve 18 puan toplayarak 8. sırada yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler