Uta - Hifumi Abe kardeşler, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda tarih yazdı

25.07.2021 - 16:55 | Son Güncellenme: 25.07.2021 - 17:10

Son dakika haberleri... 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Japonya adına yarışan Uta - Hifumi Abe kardeşler, 2 altın madalyayla tarih yazdı. İşte detaylar...

Uta - Hifumi Abe kardeşler, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda tarih yazdı

AJANSSPOR - HABER

 

Bakü 2018 Dünya Judo Şampiyonası'nda Japonya'ya çift altın madalya götüren Hifumi Abe ve Uta Abe kardeşler, başarılarını Tokyo Olimpiyatları'nda da tekrarladı. Olimpiyatların 2. günüyle beraber toplam 90'ı aşan madalya dağıtıldı. En fazla madalya bireysel sporculara verildi. Abe kardeşler de 2 altın madalyayla ülkelerinin altın bakiyesine katkıda bulundu. Öte yandan, Uta ve Hifuma ikilisinin bu başarısı olimpiyat tarihine de geçti. Nitekim, Japon kardeşlerden önce bir olimpiyatta 2 altın madalya kazanan iki kardeş sporcu olmamıştı. 

Japon bayrağı 2 kez göndere çekildi

Judo kariyerlerinde ilk kez bir olimpiyata katılma başarısı gösteren Hifuma - Uta kardeşler, aynı gün finale kalmayı başardı. Kardeş Uta ve ağabey Hifuma, art arda 2 altın madalya kazanmayı başardı. Önce 52 kiloda yarışan Uta birinci olurken; 21 yaşındaki sporcunun bu başarısından dakikalar sonra ağabeyi Hifuma da birincilik elde etti. İkilinin başarısından ötürü madalya törenlerinde Japon bayrağı iki kez göndere çekildi. 

 

Abe kardeşler: "Çok mutluyuz..."

2 altın madalya zaferinden sonra ağabey Hifuma Abe: "Bu şimdiye kadar yaşadığım en harika gündü. Kardeşler olarak bundan sonra da başarılar elde edeceğimizi düşünüyorum. Çok mutluyum" derken, kardeş Uta Abe: "Bugün olduğum yere birçok insanın yardımıyla ulaştım. Üzerimde emeği olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Kardeşlerin antrenörü Inoue Kose ise: "İki kardeş tarih yazdı. Sanırım, iki judo yıldızının doğuşuna gözlerimizle şahit olduk. Onlardan çok şey bekliyorum" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler