İZLE | Alperen Şengün'ün kariyer gecesi! 4 rekoru birden kırdı

06.03.2024 - 08:52 | Son Güncellenme: 06.03.2024 - 09:07

NBA'de Houston Rockets'ın San Antonio Spurs'ü 114-101 mağlup ettiği maçta milli basketbolcumuz Alperen Şengün sergilediği tarihi performansla geceye damga vurdu. İşte detaylar...

İZLE | Alperen Şengün'ün kariyer gecesi! 4 rekoru birden kırdı

AJANSSPOR - HABER

NBA’de milli basketbolcular Alperen Şengün'ün takımı Houston Rockets ile Cedi Osman'ın takımı San Antonio Spurs kozlarını paylaştı.

Alperen Şengün’ün tarihi performansıyla maça damga vururken karşılaşmadan Houston Rockets 114-101 galip ayrıldı.

Kariyer ve NBA rekoru kırdı

Karşılaşmayı kariyerinin en yüksek sayısı olan 45 sayı ile tamamalayan Alperen, 16 ribaunt, 3 asist, 5 top çalma ve 1 blokluk istatistikleri sergiledi. Yıldız basketbolcu mayı ve top çalmada kariyer rekorunu kıran Alperen Şengün, NBA tarihinde 45+ sayı, 15+ ribaunt ve 5+ top çalma istatistiğine ulaşan en genç oyuncu oldu.
 

İlgini Çekebilir
Flaş Ebrar Karakurt iddiası! Şarkıcının elinden mikrofonu çekip aldı, mekandan çıkarıldı
Habere Git

NBA'de en fazla sayı atan Türk basketbolcu oldu

Öte yandan Alperen Şengün attığı 45 sayı ile NBA'de en çok sayı atan Türk basketbolcu ünvanını eline geçirdi. 2009 yılında Mehmet Okur, Pacers karşısında 43 sayı kaydetmişti.

Son olarak Alperen Şengün, Yao Ming'den beri bir Houston Rockets pivotunun en çok sayı attığı maçı geride bıraktı.

 

Cedi Osman'dan 6 sayı, 4 ribaund

Rockets’ta Alperen dışında Jalen Green 23 sayı, 3 asist, Fred VanVleet 21 sayı, 4 ribaund, 10 asist ve 4 top çalma, Cam Whitmore ise 19 sayı ve 8 ribaund ile oynadı.

Spurs‘te ise milli basketbolcumuz Cedi Osman 15 dakika süre alırken 6 sayı, 4 ribaund kaydetti. Devin Vassell 22 sayı, 8 ribaund, Malachi Branham 20 sayı ile maçı tamamladı.

İlgini Çekebilir
Dayı ve Cumali Koçovalı yan yana!
Habere Git

Maçın tamamı S Sport Plas'ta

Milli basketbolcumuz Alperen Şengün'ün san Antonio Spurs karşısında sergilediği tarihi performansı kaçıranlar için maçın tamamını S Sport Plus’ta...

Senin için hazırladığımız haberler