İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi hayalleri aşıyor! Hem oku hem sörf yap

24.01.2022 - 15:54 | Son Güncellenme: 24.01.2022 - 16:01

İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi, sadece eğitim ve öğretim yapmakla yetinen bir üniversite değil. Burası, hayalleri zorlayarak basketten tenise, spor sporlarından futbola kadar sporla bilimi bir potada eriten bir örnek...

İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi hayalleri aşıyor! Hem oku hem sörf yap

Ferdi AKINCI - AJANSSPOR 

Bu ülkede yıllarca okul dönemi boyunca yapılan sporun öğretimi olumsuz etkilediğine inanıldı. Aileler, çocuklarının sadece dersleriyle ilgilenmelerini istedi! Oysa bu çok yanlış bir tutumdu. Uzmanlar, insan beyninin yorgunluğunu, ancak fiziksel bir aktivite ile atılıp, dengeleyecegini söylüyor.

Hayallerin ötesine taşan üniversite

İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi (İYTE) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, eğitim-öğretimle sporu mükemmel şekilde birleştiren bir biliminsanı. Üniversitesini hayallerin bir adım ötesine taşıyor. Böyle bir üniversiteyi gezince; bir Türk vatandaşı olarak gurur duyup, gelecek kaygılarım adeta silindi, diyebilirim.  Burası, araştırma ağırlıklı bir üniversite olmasına rağmen Basketbol 1. Ligi'ne çıkma başarısı göstermişti.

Gençlik Merkezi kurulacak

Bunun yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile yapılan istişare ve toplantılar neticesinde bir 'Gençlik Merkezi' kurulması yönünde karar alındı. Gençlik Merkezi, bu başarılı öğrencileri, gelecekte spor ve sanatla birlikte daha pozitif, iletişimci ve duyarlı hale getirmeyi hedefliyor. Daha da önemlisi tersine beyin göçünü  sağlamayı amaçlıyor. Bir kampus düşünün, içerisinde Gençlik Merkezi, olimpik havuz, basketbol, futbol ve tenis sahaları olsun.

Üniversitenin windsörf alanı da var

Hayalinizi biraz daha zorlayalım: Bir koy... İçinde su sporları ve windsörf alanı olan. Bunun gibi daha bir çok farklı alan mevcut üniversitede... Değerli rektör Baran; Gençlik Merkezi'nin adeta ihracatını yapmış. Nasıl mı? Gelin değerli hocamız Prof. Dr. Yusuf Baran'dan dinleyelim: “Biz öğrencilerimizi akademik anlamda zaten çok iyi yetiştiriyoruz. Ancak onların ulusal ve küresel bir lidere dönüşümü için akademik gelişimlerini de son derece önemsiyoruz. Bu kapsamda da 86 öğrenci topluluğumuz ve öğrencilerimizin oluşturduğu gruplar üzerinden sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri destekliyoruz. İYTE'de ülkemizin bu gününü ve aydınlık geleceğini inşa edecek donanımlı ve nitelikli genç liderler yetiştiriyoruz.”

Atatürk'ün gösterdiği yolda

Hayallerin bir adım ötesinde olan; bilimin sporla buluştuğu Türkiye’nin geleceği çocuklarımız, İYTE’de Atatürk’ün gösterdiği yolda, zeki cevik ve ahlaklı olarak yetişiyor. Hem rektör Prof. Dr Yusuf Baran hem de mükemmel ekibinin emin ellerinde....

Senin için hazırladığımız haberler