Ivan Mance: Hedefimiz Göztepe'yi Avrupa standartlarında bir kulüp yapmak!

30.09.2022 - 15:08 | Son Güncellenme: 30.09.2022 - 18:12

Göztepe Sportif Direktörü Ivan Mance, kulübün resmi Youtube kanalına konuştu. Mance, Göztepe'nin Türkiye'nin en büyük kulüplerinden biri olacağını söyledi.

Ivan Mance: Hedefimiz Göztepe'yi Avrupa standartlarında bir kulüp yapmak!

Göztepe'nin yeni sportif direktörü Ivan Mance, kulübün resmi Youtube kanalına çok özel açıklamalarda bulundu. Mance, İzmir ekibinin ilk 6 hafta sonundaki durumunu değerlendirirken, Göztepe'nin yeni sahibi Sports Repulic Group'un kısa ve uzun vadeli projelerinden bahsetti.

"Gelme nedenim Göztepe!"

Neden Göztepe'yi seçtiğini açıklayan Mance, şöyle konuştu: "Başkanımız Rasmus Ankersen ile daha önce de birkaç kez konuşmuştuk. Kendisinin Midtjylland ve Brentford’da yaptıklarından haberdardım ve kurucu ortağı olduğu Sports Republic Group’un hedeflerini biliyordum. İlk neden bu. Diğer neden ise Göztepe. Türkiye'de Göztepe ile ilgili ne zaman bilgi almak istesem cevap her zaman aynıydı. Bana herkes İzmir'in muhteşem bir şehir olduğunu, orada muhteşem insanların yaşadığını ve Göztepe'nin futbol standartları bakımından Türkiye’deki liderlerden biri olabilme potansiyeli taşıdığını söyledi."

İlgini Çekebilir
Göztepe'de Mance'ın geçmişi parlak
Habere Git

"Önceliğimiz Göztepe'yi Avrupa standartlarına taşımak."

Mance, Sports Republic Group'un kısa ve uzun vadeli planları hakkında da konuştu. Mance: "Kısa vadeli planımız cumartesi günü güzel futbol oynamak. Herkes maç sonunda iyi sonuçlar bekler ve biz de bu maç için bekliyoruz. Ciddi olmak gerekirse önceliğimiz kulübü kısa vadeli planlarla her seviyesiyle Avrupa standartlarında bir kulüp haline getirmek. Çok güzel bir stadyumumuz ve antrenman tesislerimiz var. Kulüpteki diğer tüm bölümlerin de stadyumumuzu ve antrenman tesislerimizi takip etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunu yapmamız  bize gelecekteki tüm olası büyük planlarımıza ulaşmamızda yarar sağlayacaktır."

"Herkes bir kulübün nasıl organize olması gerektiğini görecek."

"Diğer kısa vadeli planımız ise rekabetçi olabilecek en genç takımı kurmak. Şu anki ekibimiz ligin en genç 2-3 takımından biri. Bu da uzun vadeli stratejimizi gösteriyor. Çünkü bizim uzun vadeli stratejimiz akademiyi gerek organizasyon gerek altyapı plan bakımından yeniden kurmak. Türkiye’deki en iyi ve en modern akademiyi kurmak istiyoruz. Bu sadece Göztepe için değil Türk futbolu için de bir gelecek. Bu bir gecede olacak bir şey değil tabii ki, zaman içinde ve sabırla olacak bir şey. Göztepe’yi Türkiye’nin en büyük kulüplerinden biri yapacağız ve herkes bir kulübün nasıl organize olması gerektiğini görecek."

"Nereye gittiğimizi biliyoruz ve oraya gideceğiz!"

Kulübün bir geçiş sürecinde olduğunu vurgulayan Mance: "Futbolda herkes tüm maçları kazanmak ister. Eğer realistik olursak biz bir proje takımıyız ve yeni bir takım kurduk. Elbette  bir geçiş süreci olacak. Biz de bu geçiş sürecinde 20’den fazla futbolcuyla imza attık. Diğer tüm futbolcular da kulüpten ayrıldılar. Bunu da bekliyorduk. Geçiş sürecindeyiz ve geçiş süreci tabii ki maç kaybetmeden veya problemsiz olarak gerçekleştirilemez. Ama nereye gittiğimizi biliyoruz ve oraya gideceğiz. Büyük şovlar yapmadan mütevazi bir şekilde ilerleyeceğiz. Daha iyi olmak için çok çalışacağız." 

İlgini Çekebilir
Mehmet Sepil Türk yatırımcıları neden kabul etmedi?
Habere Git

"Göztepe taraftarı Şampiyonlar Ligi seviyesinde!"

Göztepe taraftarı hakkında övgü dolu ifadeler kullanan Mance: "Geldiğim iki ay içinde beni en çok etkileyen şeylerden biri de taraftarlarımız. Onlar Şampiyonlar Ligi seviyesindeler. Kulübün onlar için neyi temsil ettiğini biliyorum. Göztepe ile taraftarı arasındaki bağı başka hiçbir kulüpte görmedim ve bunun devam etmesini istiyorum. Onlardan tek isteğim bize projelerimizde destek olmaları, onların desteği bize büyük güç veriyor."

"Potansiyeli olan genç Türk futbolculara kapımızı açacağız."

"Kısa ve uzun vadeli stratejilerimiz, antrenman kültürünü ve kalitesini  iyileştirmek, futbolcularla ilgili kulüpteki tüm konuları iyileştirmek ve mümkün olan en iyi koçlarla çalışmaktan oluşuyor. Diğer stratejimiz ise genç Türk futbolculara şans vermek. Bu en çok önem verdiğimiz noktalardan bir tanesi. Potansiyeli olan genç Türk futbolculara kapımızı açacağız. Aynısı koçlar için de geçerli. Bizim fikrimiz başarıya ve öğrenmeye aç, genç ve motive olmuş teknik direktörlerle çalışmak. Türk veya yabancı olmaları önemli değil."

"Ekrem Dağ'ın futbolla ilgili büyük bir tecrübesi var."

Teknik ekip hakkında da konuşan Mance: "Şu an da Metodoloji direktörümüz Rade’in koçluk yönetimi, oynamak istediğimiz futbol şekli ile ilgili yapıyı kurması için fırsat veriyoruz. A takım hocası olarak Ekrem Dağ bizimle olacak. Kendisini gerek yurtdışında gerek Türkiye’de futbolla ilgili büyük tecrübesi var, hem futbolcu hem koç olarak. Tecrübesini, enerjisini ve bilgilerini futbolcularla paylaşabilecek çok iyi bir karakteri var. Şakir Özkayımoğlu da bize katıldı. Göztepe’nin neyi temsil ettiğini ve taraftarlar için Göztepe’nin önemini çok iyi biliyor. Kendisini antrenör ekibimize ekledik çünkü kendisinin 20 yıldan fazla antrenörlük konusunda tecrübesi var. Aynı zamanda Göztepe’ye olan bağlılığı ile kulübe katılan herkese Göztepe’nin ne anlama geldiğini anlatabilir. 

İlgini Çekebilir
Göztepe'ye yabancı eli değdi! Metodoloji Direktörü...
Habere Git

Göztepe 6 hafta sonunda 11. sırada.

Türkiye'nin ilk yabancı yatırımcıya sahip olan takımı  Göztepe, TFF 1. Lig'de 6 haftanın sonunda  8 puanla 11. sırada yer alıyor. Sarı kırmızılı ekibi ligin ilk 5 haftasında teknik direktör Turgay Altay yönetti. Alınan başarısız sonuçların ardından Göztepe'yi geçici olarak bir maçlığına teknik sorumlu Sadık Ahmet Balcı yönetti. İzmir ekibi dün (29 Eylül), Ekrem Dağ'ı  resmen teknik direktör olarak açıkladı.

Göztepe’de Pendikspor hazırlıkları tamam

Göztepe, Spor Toto 1. Lig’in 7. haftasında oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. İzmir ekibi, yarın Pendikspor’a konuk olacak. Saat 13.30’da başlayacak karşılaşma Pendik Stadı’nda oynanacak. Maç öncesinde Göztepe, son antrenmanını gerçekleştirdi. Urla Adnan Süvari Tesisleri’nde sabah saatlerinde yapılan antrenmanda futbolcular ısınmanın ardından pas çalışması gerçekleştirdi. Daha sonra taktiksel oyun çalışması yapan futbolcular, antrenmanı ve maçın hazırlıklarını tamamladı. Sarı kırmızılı ekip, bugün saat 15.15’te havayolu ile İstanbul’a gidecek.

Senin için hazırladığımız haberler