İÜ Bulls Play-off’a göz kırptı

29.12.2019 - 00:12 | Son Güncellenme: 29.12.2019 - 00:26

ÜniLig Korumalı Futbol Süper Ligi’nde İstanbul Üniversitesi Bulls, Bahçeköy Orman Fakültesi Stadı’nda İzmir Ekonomi Üniversitesi Halcyons’ı konuk etti.

Karşılaşmanın ilk çeyreğinde sayı olmazken, İÜ Bulls ise, ilk hücum serisinde alan golü fırsatını değerlendiremedi. Bulls, ikinci 15 dakikaya, önceki çeyrekten kalan hücum serisini sürdürerek başladı. Ancak orta mesafeli pas oyununda İzmir Ekonomi Halcyons’ın defansif backlerinden Berkay Numani, kendi yarı sahasının 4 yard çizgisinde topu yakaladı ve takımına hücum hakkını kazandırdı. Halcyons, çıkan cezalar nedeniyle uzun süren bir hücum serisinin sonunda maçtaki ilk ve tek touchdownını yaptı. Turuncu Siyahlılar’da wide receiverlardan Ege Berk İnanç, Cenk Sağun’un 25 yardlık pasını gol bölgesinde yakaladı. Ancak touchdown sonrasındaki ekstra gol denemesi isabetli olmadı. İÜ Bulls, çeyreğin son hücumunda Batuhan Avcu ile bir alan golü daha denedi. Ancak Halcyons, alan golünü blokladı ve devre arasında soyunma odasına 6-0’lık üstünlükle gitti.

İstanbul Üniversitesi, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisini touchdownla bitirdi. Enes Bahadır Bektaş’ın koşu touchdownıyla skora denge getiren Sarı Yeşilliler, ekstra golde bir trick play denedi; ancak başarılı olamadı. Lakin, Bulls’un santra sırasındaki özel takımı, bu 12 dakikalık bölümde İzmir Ekonomi Halcyons’ın dönüşlerindeki hatalarda topu kapmayı başardı ve rakibinin hücum etmesine izin vermedi. Oyunda kontrolü eline geçiren Bulls, oyun kurucusu Can Biler’in 1 yarddan gol bölgesine dalarak yaptığı touchdownla öne geçti. Akabinde ekstra 2 sayı deneyen Sarı Yeşilliler, Sefa Hacılar’ın opsiyon sonrası topu alıp koşu oyununu gol bölgesinde bitirmesiyle farkı 8 sayıya çıkardı. Sayılar sonrasında onside (kısa mesafeli) vuruşla santran yapan Bulls’un attığı topta Halcyons’tan bir hata daha geldi. İzmir Ekonomili oyuncuların değmesine karşın tutamadığı topu İÜ Bulls kaptı ve bir kez daha hücum sırası İstanbul ekibine geçti.

Son 12 dakikaya 14-6 önde giren ve önceki çeyrekten kalan hücum serisini sürdüren Bulls’ta Can Biler, bir kez daha 1 yardlık koşu touchdownı yaptı. Ancak ekstra 2 sayı denemesinde sonuç çıkmadı. Kalan dakikalar içerisinde herhangi bir takım sayı bulamadı ve mücadele İstanbul Üniversitesi Bulls’un 20-6’lık galibiyetiyle sonuçlandı. Grupta 2’de 2 yapan Bulls, Dokuz Eylül Efeler’in Çanakkale 18 Mart Vatanseverler’i mağlup etmesi takdirde adını Play-off’a yazdıracak.

Senin için hazırladığımız haberler