İşaret Fişeği Taşınınca Stat İtfaiyesi ve Ambulanslarına Arama Geldi

21.12.2022 - 00:12 | Son Güncellenme: 21.12.2022 - 08:32

Ankaragücü-Beşiktaş ve Göztepe-Altay maçlarındaki olaylar üzerine TFF acil plana geçti. Bundan sonra statlara giren itfaiye ve ambulans araçları da aranacak.

İşaret Fişeği Taşınınca Stat İtfaiyesi ve Ambulanslarına Arama Geldi

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 6 aylık başkanlık dönemi icraatlarını bir basın toplantısı düzenleyerek anlattı. Büyükekşi, toplantıda ilginç bir kararı satır arasında kamuoyuyla paylaştı.  Artık maçlarda görevlendirilen itfaiye araçları ve ambulanslarda da güvenlik araması yapılacak.

İtfaiye ve ambulans da aramadan geçecek

TFF Başkanı, "Statlarda yaşanan olayları engellemek için yeni tedbirleri uygulamaya koyuyoruz. Stadyumlarda aramalara artık itfaiye ve ambulanslar da dahil edildi.  Ayrıca, tüm stadyumlarda uygulanacak 'acil durum planı' oluşturacağız" diye konuştu. 

İki maçta çıkan olaylar arama kararı aldırdı

İtfaiye araçlarıyla ambulansların da artık aranacak olmasına iki maçta meydana gelen olaylar sebep oldu. MKE Ankaragücü-Beşiktaş maçında sahaya girip siyah beyazlı futbolculara saldıran taraftarla, Göztepe-Altay maçında bir  Göztepeli taraftarın işaret fişeğiyle vurularak yaralanması ve bir Göztepe taraftarının ise sahaya atalayarak Altay kalecisine korner bayrağıyla saldırması federasyona bu kararı aldırdı.

İlgini Çekebilir
Atletico Madrid'den Altay'a resmi yazı: Transfer...
Habere Git

Ambulansla stada işaret fişeği taşındı

Evet, özellikle İzmir derbisinde yaşanan ve iki takımın da hükmen mağlubiyetine neden olan olaylar, hayat kurtarma araçları olarak görülen itfaiye ve ambulansların dahi güvenlik aramasından geçirilmesine neden oldu. Bilindiği üzere Altay taraftarları, ambulans şoförünü kullanarak Göztepe Göksel Arsel Stadı'na işaret fişeği soktuğu ortaya çıkmıştı.

Trabzon'da Fenerbahçe taraftarı olmayacak

Diğer yandan dört büyükler birbirileriyle oynadıkları maçlarda da güvenlik endişesi nedeniyle deplasman taraftarına sıcak bakmıyor. Bu hafta sonu oynanacak Trabzonspor-Fenerbahçe maçına sarı lacivertli taraftarlar alınmayacak. Aynı şekilde üç büyüklerin birbiriyle oynayacakları maçlara da deplasman yasağı uygulanacak.

Deplasman yasağını kulüpler koyuyor

Herkes bu yasağın TFF tarafından alındığını düşünüyor. Ancak TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi,  kendilerinin bu yönde bir kararı olmadığını belirterek, "Bunu büyük kulüpler kendileri istedi. 'Bu sene de deplasman taraftarı yasak olsun. Seneye serbest olsun' dediler. İl güvenlik kurulu toplantılarında büyük kulüpler bu sene yasaklama yönünde karar verilmesini istiyor" dedi.

Dört büyük maçın üçünde yasak vardı

Spor Toto Süper Lig'in ilk 14 haftalık dönemde oynanan dört büyük maçtan sadece birinde deplasman seyircisi tribündeki yerini aldı. İl güvenlik kurulu ilk etapta yasaklasa da daha sonra karar değiştirilince Galatasaray taraftarları Trabzonspor deplasmanına giderek, maçı tribünden izleyebildi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Trabzonspor'a şans tanımadı!
Habere Git

Sadece Galatasaray-Trabzon maçında olacak

Buna karşı Beşiktaş'ın evinde Fenerbahçe ve Trabzonspor ile oynadığı maçlara deplasman taraftarı alınmadı. Aynı şekilde siyah beyazlı kulübün taraftarlarının da Galatasaray ile oynanan derbide Nef Stadyumu'na gitmesine izin verilmedi. Ligin ikinci devresinde de üç büyüklerin kendi aralarındaki derbilerde uygulama sürecek. Öte yandan sadece Galatasaray-Trabzonspor maçında, olağanüstü bir durum olmazsa, bordo mavili tarafralar İstanbul'a gelibilecek.

Senin için hazırladığımız haberler