İtalyan taraftarlar Daniele Santarelli’yi istiyor

27.09.2023 - 10:25 | Son Güncellenme: 27.09.2023 - 10:48

Başantrenör Davide Mazzanti’nin İtalya A Milli Voleybol Takımı’ndan ayrılacağı konuşulurken İtalyan taraftarların gözü Daniele Santarelli’de.

İtalyan taraftarlar Daniele Santarelli’yi istiyor

Davide Mazzanti ile yollarını ayıracağı iddia edilen İtalya A Milli Voleybol Takımı'nın başına Julio Valesco'nun geçeceği iddia edilmiş Arjantinli antrenör ise bu söylentileri yalanlamıştı. İtalya'da başantrenör dedikoduları devam ederken İtalya taraftarlar Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımımız'ın başantrenörü Daniele Santarelli'yi istiyor.

Mazzanti ile yollar ayrılıyor

İtalya bu yaz sezonunda katıldığı her turnuvada hayal kırıklığı yaşadı. FIVB Kadınlar Milletler Ligi'nde çeyrek finalde elenen ekip CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda ise yarı final mücadelesini kaybetti. Şampiyonada Hollanda ile üçüncülük maçına çıkan İtalya bu maçtan da madalyasız döndü. Turnuvalardan eli boş dönen takım Olimpiyat Elemeleri C Grubu'nda yer aldı ve grubunu ilk ikiye giremeden üçüncü sırada tamamlayarak 2024 Paris Olimpiyatları'na da vize alamadı. İtalya'nın bu sezonki performansı sonrası ise İtalyan taraftalar Davide Mazzanti'yi hedef aldı. La Gazetta dello Sport Mazzanti'nin takımdan ayrılacağını öne sürdü. 

Valesco, Mazzanti'nin yerini mi dolduracak?

İtalya İtalya A Milli Voleybol Takımı'nda Davide Mazzanti ile yolların ayrılacağı yönündeki haberin devamında ise takıma getirilecek yeni antrenörün Julio Valesco olduğu öne sürüldü. Valesco 1981-83 yıllarında yardımcı antrenör olarak Arjantin Milli Erkek Voleybol Takımı’nda, 1989’da ise başantrenör olarak İtalya Milli Erkek Voleybol Takımı’na yer aldı. 1996-97 döneminde İtalya Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başına da gelen Arjantinli çalıştırıcı kariyeri boyunca Çekya Milli Erkek Voleybol Takımı, İspanya Milli Erkek Voleybol Takımı ve İran Milli Erkek Voleybol Takımı’nda görev aldı.

İlgini Çekebilir
İtalya’da kâbus gibi yaz sezonu!
Habere Git

Valesco ile Egonu da dönebilir

Bu sezon adeta kâbusu yaşayan İtalya'dan Paola Egonu, Olimpiyat Elemeleri'nde yer almadı. Egonu'nun Davide Mazzanti ile tartışıtığı ve ikilinin arasına korkunç bir mesafe girdiği iddia edildi. Julio Velasco göreve gelirse Paola Egonu da kesinlikle milli takıma döneceğinin aktarılması İtalya'da büyük yankı uyandırdı. 

İtalya'dan aramadılar bile

İtalya A Milli Voleybol Takımı'nı çalıştıracağı öne sürülen Julio Valesco ise iddialara yanıt verdi. Varese 7 Press, Valesco'nun "Bu sabah kendimi tüm gazetelerde ve internet sitelerinde İtalyan kadın milli takımının yeni başantrenörü olarak buldum. Kimsenin bana bu görevi teklif etmek için telefonla bile ulaşmamış olması çok yazık. Bu durum şu anda beni yaptığım işlerde zora sokuyor olduğu gibi aynı zamanda ciddi bir şekilde sportif yolunu planlayan UYBA Volley Busto Arsizio kulübünü de zora sokuyor." ifadeleriyle iddia edildiği gibi bir teklif için kendisine ulaşılmadığını belirttiğini aktardı.

İlgini Çekebilir
Filenin Sultanları'nın Olimpiyatlar’daki 6 rakibi belli oldu
Habere Git

İtalya'da taraftarlar Santarelli diyor

Başantrenör dedikoduları ile gündeme gelen İtalya A Milli Kadın Voleybol Takımı için bugün bir anket başlatıldı. Volley News Italia'da başlatılan ankette "Kadın milli takımının başantrenörü olarak kimi görmek istersiniz?" sorusu soruldu ve seçeneklerde Julio Valesco, Daniele Santarelli, Davide Mazzanti ve Giovanni Guidetti yer aldı. İtalyan taraftarlar ise oylamada bu yaz Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımımız ile FIVB Kadınlar Milletler Ligi, CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası ve Dünya Kupası kazanan Daniele Santarelli'yi tercih etti. İşte oylamada çıkan sonuçlar:

Daniele Santarelli %59,15

Giovanni Guidetti %21,13

Julio Velasco %11,27 

Davide Mazzanti %8,45 

Senin için hazırladığımız haberler