İtalya-Türkiye maçı için flaş karar!

14.04.2021 - 17:41 | Son Güncellenme: 14.04.2021 - 20:07

EURO 2020’nin açılış maçı olan İtalya-Türkiye karşılaşması Roma Olimpiyat Stadı’nda en az yüzde 25 seyirci kapasitesiyle oynanacak. İşte detaylar…

İtalya-Türkiye maçı için flaş karar!

AJANSSPOR-HABER

UEFA, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanacak maçlarla ilgili kararını verdi. Buna göre, stadyum kapasitesine en az yüzde 25 oranında seyirci alınabilecek.

11 Haziran'da İtalya-Türkiye maçı var

UEFA’dan gelecek bu açıklama Türkiye’yi de yakından ilgilendiriyor. A Milli Takımımız, turnuvanın açılış karşılaşması olan İtalya maçını 11 Haziran 2021 tarihinde bu statta oynayacak.

İtalya'da oynanmaması gündemdeydi

Geçtiğimiz hafta organizasyona ev sahipliği yapacak 12 şehrin 8’inden devlet garantisi alan UEFA, İtalya hakkındaki kararı açıklamamıştı. Roma, Bilbao, Dublin ve Münih ile ilgili seyirci açıklaması daha sonraya bırakılmıştı. Hatta İtalyan hükümetinin korona önlemleri nedeniyle garanti verememesi yüzünden Roma’da oynanacak maçların başka şehirlere alınabileceği ifade ediliyordu.

Roma Olimpiyat Stadı 70 bin kişilik

UEFA’nın son açıklamasıyla bu ihtimal ortadan kalktı. Roma’da A Milli Takımımızın maçının dışında grubumuzdaki İtalya-Galler mücadelesi de oynanacak. 

 

70 bin kişi kapasiteli Roma Olimpiyat Stadı'ndaki maça yüzde 25 kontenjanla taraftar alınırsa, İtalya-Türkiye karşılaşmasını 17 bin 500 futbolsever izleyebilecek.

 

EURO 2020 MAÇLARINI HANGİ STATTA KAÇ KİŞİ İZLEYECEK?

Senin için hazırladığımız haberler