Wimbledon finaline doğru: "Yenilmez" Djokovic, "İlk İtalyan" Berrettini'ye karşı

11.07.2021 - 14:46 | Son Güncellenme: 11.07.2021 - 15:29

Son dakika tenis haberleri... Wimbledon Tekli Erkekler final müsabakasında Sırp raket Novak Djokovic'le İtalyan tenisçi Matteo Berrettini kozlarını paylaşacak. Detaylar haberimizde.

Wimbledon finaline doğru: "Yenilmez" Djokovic, "İlk İtalyan" Berrettini'ye karşı

AJANSSPOR - HABER

 

Geçtiğimiz yıl Kovid-19 pandemisi nedeniyle düzenlenmeyen Wimbledon Tenis Turnuvası, bu yıl seyirciye açık bir şekilde organize edildi. Tekli kadınlar, çift kadınlar ve çift erkekler finali bir gün önce oynandı. Tekli erkekler finaliyse bugün Djokovic'le Berrettini arasında oynanacak. 

 

Wimbledon Tekli Erkekler finali, Türkiye saati ile 16.00'da S Sport 2 ve S Sport Plus uygulamasında naklen yayınlanacak. 

 

 

Wimbledon'da "ilklerin" günü

Tekli kadınlar finalinde Avustralyalı tenisçi Ashleigh Barty, Çekyalı rakibi Karolina Pliskova'yı mağlup ederek kariyerinin ilk Wimbledon zaferini elde etti. Çift kadınlar finalinde de Elise Mertens ve Hsieh çifti günün ikinci kazananı oldu. Hsieh, takım arkadaşı Mertens'e kıyasla Wimbledon'daki üçüncü başarısına ulaştı.

 

Akşama doğru düzenlenen çift erkekler finalinde tam anlamıyla rekabet hakimdi. Mektic-Pavic çifti, İspanyol ve Arjantinli Granollers ve Zeballos çiftini mağlup ederek; Wimbledon'da zafere ulaşan ilk Hırvat tenisçi unvanını elde ettiler.

Hedefi çığır açmak

Bugün de Wimbledon tekli erkekler finali Sırp Novak Djokovic'le İtalyan Matteo Berrettini arasında oynanacak. İtalyan tenisinin yükselen değeri Berrettini, akşam oynanacak EURO 2020 finalinden önce ülkesine Wimbledon kupası armağan eden ilk İtalyan tenisçi olmak istiyor. Şimdiye dek, İtalyan tenisçiler sadece Roland-Garros'ta final görmüştü. Berrettini, Roland-Garros dışında bir grand-slam turnuvasında finale kalan ilk isim oldu. 
 

Berrettini'nin final yolu

25 yaşındaki Matteo Berrettini, Wimbledon finaline giden yolda Pella; Zandschulp, Bedene, Ivashka, Auger-Aliassime ve Hurkacz'ı turnuvanın dışına itti. Hurkacz'ı mağlup ettikten sonra açıklamalarda bulunan Berrettini: "Sezona ATP finaliyle başladım. Sonra korkunç bir sakatlık yaşadım. Her şey kötüye giderken tekrar güçlendim. Güçlü bir şekilde kortlara döndüm. Finale kaldığım için mutluyum." dedi. 

Djokovic kendinden emin

Wimbledon’a Draper galibiyetiyle başlayan Djokovic, sırasıyla Anderson; Kudla ve Garin gibi isimleri saf dışı bıraktı. Şimdiye dek 5 kez Wimbledon, 9 kez Avustralya Açık, 3 Amerika Açık ve 2 Fransa Açık şampiyonluğuna ulaşan Djokovic, kariyerinin 20. grand-slam zaferini elde edip, Federer ve Nadal'a ortak olma niyetinde. Kariyeri boyunca 7 kez Wimbledon finaline kalan Djokovic, sadece 2013 yılındaki finalde Murray'a yenilmişti. 

Senin için hazırladığımız haberler