İsviçre - Türkiye Replay 2008 maçı 2-2 bitti

09.09.2023 - 22:19 | Son Güncellenme: 09.09.2023 - 22:53

EURO 2008'deki Türkiye-İsviçre maçının oyuncularının, depremzedeler yararına karşı karşıya geldiği Replay 2008 maçı 2-2 berabere sona erdi. Detaylar.

İsviçre - Türkiye Replay 2008 maçı 2-2 bitti

AJANSSPOR-HABER

EURO 2008'deki Türkiye-İsviçre  maçının oyuncularının, depremzedeler yararına karşı karşıya geldiği Replay 2008 karşılaşması 2-2 berabere tamamlandı.

Türkiye'nin gollerini Semih Şentürk ve penaltıdan Volkan Demirel attı. İsviçre'nin gollerini ise Eren Derdiyok ve Matias Vitkieviez kaydetti.

Türkiye'nin başında yer alan teknik direktör Fatih Terim, karşılaşma sonrası A Spor'a açıklamalarda bulundu.

"Yine bir İsviçre yine bir 2008 havası var"

Terim, "Yine bir İsviçre yine bir 2008 havası var. Hava sıcak ama siz benim beyaz gömlekli terli halime alışıksınız zaten. Anlamlı bir gün. O dönem büyük bir iş yaptık. Kaybettiğimiz Almanya maçında da en iyi oyunumuzu oynayıp Avrupa üçüncülüğü ile kaldık. İsviçre'nin grubundan çıkmak önemliydi. Geri dönüşler... 

"Turnuvalarda olmalıyız"

Sonuç itibarıyla 2008 olması gereken bir şeydi. Bizim çok büyük bir potansiyelimiz var. Büyük organizasyonlarda zaten olmak zorundayız. Bu nedir UEFA, Şampiyonlar Ligi, Konferans Ligi... Öbür tarafa geçecek olursak; Avrupa Şampiyonası, Dünya Kupası'dır... Bizim ülkemizin bu potansiyeli var. Bizim gencimizin bu yeteneği var. Bu turnuvalarda olmalıyız açıkçası.

Burada bulunmaktan son derece mutluyum. Bu yardım maçını oynayan İsviçre'deki tüm arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Çok güzel bir akşam yaşadık. Kubilay, 'hocam mümkünse bunun bir rövanşını yapabilir miyiz' dedi. Biz de dedik ki, eşlerinizi Türkiye'ye çağıralım 1-2 gün msiafir edelim ve kışa doğru bunun tekrarını yapalım dedik. Geldik herkeste mutlu oldu herhalde" dedi.

Arama kurtarma çalışmalarına katılan ekip tanıtıldı

Maçın devre arasında Türkiye'deki depremlerin ardından İsviçre'den gelerek arama kurtarma çalışmalarına katılanlar sahaya çıktı. Kurtarma ekibi tribünlerden büyük alkış aldı.

Ekibin içerisindeki köpek de büyük ilgi gördü.

"Bu maçın gelirleri depremzedelere gönderilecek"

Türkiye'nin Bern Büyükelçisi Emine Ece Özbayoğlu Acarsoy, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında büyük öneme sahip olan Lozan şehrinde böyle bir organizasyonun gerçekleştirilmesinin çok anlamlı olduğunu kaydetti.

Organizasyonda emeği geçen Batı İsviçre Türk Dernekleri Federasyonu (BİTDEFE) ve diğer paydaşlara teşekkürlerini ileten Acarsoy, "Maçın yeni Türkiye Yüzyılı'nda da Türkiye-İsviçre ilişkilerine yeni bir güçlü başlangıç sağlamasını umuyoruz. Bu maçın gelirleri depremzedelere gönderilecek. Burada bulunan herkese çok teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Arda Turan: "Deprem bölgesine desteğimiz sonuna kadar devam edecek"

Maç öncesi AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan eski milli futbolcu Arda Turan, depremden etkilenen vatandaşların her zaman yanında olacaklarını ve bunu başarabildikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, "Deprem bölgesine desteğimiz sonuna kadar devam edecek, onlar bizim için çok kıymetliler. Bu organizasyonda emeği geçenlere ve Avrupa'nın bütün şehirlerinden buraya gelen vatandaşlarımıza minnettarım. Elbirliğiyle bu yardımı yapabileceğimiz için çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın kendileri için güzel bir anı olduğunu vurgulayan Turan, "İçindeyken bazı şeylerin kıymetini bilmiyoruz. Ancak dışarıda baktığımızda Avrupa üçüncülüğünün ulaşılması ne kadar zor bir şey olduğunu anlıyoruz. O yüzden o günleri bu şekilde hatırlamak çok güzel." dedi.

Gelirler deprem bölgesine aktarılacak

Maçtan elde edilen gelir, deprem bölgesinin altyapısını yeniden ayağa kaldırmak için kullanılacak. Öncelik, bölgenin futbol altyapısı ve tesislerin inşasına verilecek.

A Milli Takım, 2008 Avrupa Şampiyonası A Grubu'ndaki ikinci maçında ev sahiplerinden biri olan İsviçre'yi 2-1 mağlup etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler