İstenmeyen adam Ronaldo! İtalyanlar yeni adresini paylaştı…

11.03.2021 - 16:12 | Son Güncellenme: 11.03.2021 - 16:25

Juventus’un Şampiyonlar Ligi’nde Porto’ya elenmesinin faturası Cristiano Ronaldo’ya kesildi. İtalyan basını, 240 milyon Euro’luk maliyetinin karşılığını veremeyen ve Juve’de iyice gözden düşen Portekizli yıldızı transfer edebilecek iki kulübü de duyurdu. İşte detaylar…

İstenmeyen adam Ronaldo! İtalyanlar yeni adresini paylaştı…

AJANSSPOR-HABER

Şampiyonlar Ligi’nde bu hafta oynanan son 16 turu rövanş karşılaşmaları hem Cristiano Ronaldo’nun hem de Lionel Messi’nin hüsranına neden dolu. Paris Saint Germain’e elenen Messi, Barcelona’daki gücünü korurken, aynı şey Ronaldo için pek geçerli değil.

Ligde de Avrupa'da da Juve'yi sırtlayamadı

İtalyan basını Juventus’un yıldızını adeta istenmeyen adam ilan etti. Büyük umutlarla geldiği siyah beyazlı kulübe bu sezon da Şampiyonlar Ligi kupasını kazandıramayan, Serie A’da da muhtemel bir Inter şampiyonluğuna engel olamayan Portekizli futbolcunun geleceği tartışma konusu oldu. 

Yıllık maaşı 31 milyon Euro

Çizme basını, Juventus’un Ronaldo için bonservisi ve maaşıyla beraber 240 milyon Euro yatırım yaptığını ve şu ana kadar bunun karşılığını alamadığını ifade etti. La Gazzetta dello Sport, "Juventus'un Ronaldo ile olan evliliği işe yaramadı" ifadesini kullanarak oyuncunun siyah beyazlılarla yollarını ayıracağını ifade etti. Torino ekibinden yıllık 31 milyon Euro kazanan 36 yaşındaki yıldızın elden çıkarılmasının önündeki en büyük engelin de yüksek maaşı olduğu belirtildi.

Eski kulübü Manchester United'a dönebilir

Ancak Mercato’nun haberine göre, Cristiano’nun eski kulübü Manchester United bu maliyeti karşılayabilir. Hatta iki kulüp arasında gerçekleşecek Pogba-Ronaldo takasıyla Portekizli yıldız Premier Lig’e dönebilir.

Beckham'ın gözü de Ronaldo'da

Juventuslu futbolcu için bir diğer alternatif ise Amerika… İtalyanlar, Inter Miami kulübünün sahibi David Beckham’ın en büyük hayalinin Messi ve Ronaldo’yu takımında görmekm olduğunu vurgulayarak, İngiliz futbol adamının bu yaz Ronaldo ile ilk adımı atabileceğini kaydetti.

"Juventus'a alınması hataydı"

Juventus'tan konuya ilişkin ilk resmi açıklama sportif direktörü Fabio Paratici aracılığıyla geldi. Paratici, “Ronaldo ile sözleşme yenileme gündemimizde yok" diyerek bir bakıma Portekizli futbolcuya “kendine kulüp bul” mesajı verdi. İtalyan ekibinin eski başkanı Giovanni Cobolli Gigli ise, “Ronaldo’nun alınması zaten hataydı” diyerek yönetimi eleştirmişti. 

Cristiano Ronaldo bu sezon Juventus ile Serie A'da 20, Şampiyonlar Ligi'nde 4 gol atmasına karşılık özellikle son Porto mücadelesi gibi kritik karşılaşmalarda suskun kalarak tepkileri üzerine çekmişti. Ronaldo'nun ayrıca ytakımının elenmesine neden olan Porto'nun frikik golünde de barajı bozması çok tartışılmıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler