İşte yılın transfer bombasının perde arkası: "İstiyorsanız alıp geleyim!"

27.06.2024 - 10:48 | Son Güncellenme: 27.06.2024 - 10:59

Galatasaray ve Fenerbahçe ile adı anılan Rafa Silva'yı kadrosuna katarak flaş bir transfere imza atan Beşiktaş'ta transferin perde arkasında gizlilik ve ısrar yatıyor.

İşte yılın transfer bombasının perde arkası: "İstiyorsanız alıp geleyim!"

AJANSSPOR - HABER

Teknik direktörlük koltuğuna Giovanni van Bronckhorst'u getirdikten sonra transfer çalmışmalarına hız veren Beşiktaş, ilk bombasını Benfica ile sözleşmesi sona eren dünyaca ünlü futbolcu Rafa Silva'yı kadrosuna katarak patlattı. 

Transferin perde arkası ontaya çıktı

Avrupa'dan birçok kulübün de peşinde olduğu 31 yaşındaki futbolcunun transferinde ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray'a da çalım atan siyah beyazlıların, yıldız futbolcunun transferini nasıl bitirdiği de ortaya çıktı.

Gizlilik ve ısrar

Sabah'ta yer alan habere göre; Beşiktaş'ın Rafa Silva transferinin perde arkasında gizlilik ve ısrar yatıyor. İkinci Başkan Hüseyin Yücel, görüşmeleri belli bir noktaya getirdikten sonra teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ve başkan Hasan Arat ile durumu paylaştı. İşte detaylar:

"İzin verirseniz alıp geleyim"

Hollandalı çalıştırıcı Bronkchorst, "Böyle bir imkân varsa kesinlikle kadroda görmek isterim, bize büyük güç ve kalite katar" diyerek onay verdi. Başkan Arat'ın "Oluru var mı?" sözlerinden sonra Yücel'in "İzin verirseniz alıp geleyim" dediği öğrenildi. Başkanın onayı sonrası hızlı bir aksiyonla Portekiz'e gidildi. Lizbon'da yıldız oyuncuyla bir araya gelinirken, Yücel'in yanında Feyyaz Uçar yer aldı. Belli noktaya taşınan görüşmeler, Rafa Silva'ya gösterilen ilgi ve değer ile birlikte ısrara dönüştü. Oyuncu kendisine çok sayıda teklif olmasına karşın takımda biçilen rol, gelecek planlaması ve hedefler doğrultusunda öneriye "Kabul ediyorum" yanıtını verdi.

Formalar hazırlandı havalimanında giyrildi

Beşiktaş, yeni sezon forma tanıtımını yıldız bir transferle yapmayı planlıyordu. Silva sonrası kulüp de formaları hızlı bir şekilde hazırladı ve havalimanı çıkışında Portekizli oyuncuya giydirildi. Siyah-beyazlı ekip, 3 yıllık anlaşmayı senelik 4 milyon Euro üzerinden sağladı. Teknik direktör Bronckhorst, 31 yaşındaki futbolcuyu ilk etapta forvet arkasında değerlendirmeyi planlıyor.

Senin için hazırladığımız haberler