TFF, Süper Kupa için Türk asıllı Hollandalı hakem Serdar Gözübüyük ile görüştü

18.12.2023 - 18:09 | Son Güncellenme: 18.12.2023 - 18:29

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Süper Kupa maçını yönetmesi için yurt dışından bir hakemle görüşme yaptığı ortaya çıktı. Detaylar haberimizde...

TFF, Süper Kupa için Türk asıllı Hollandalı hakem Serdar Gözübüyük ile görüştü

AJANSSPOR - HABER

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 29 Aralık Cuma günü, Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe'nin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da karşı karşıya geleceği Süper Kupa maçını yönetmesi için yurt dışından bir hakemle görüştüğü ortaya çıktı.

TFF, Serdar Gözübüyük ile görüştü

Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; TFF, Süper Kupa maçı Türk asıllı Hollandalı FIFA Hakemi Serdar Gözübüyük ile İstanbul’da bir görüşme gerçekleştirdi. 

Görüşmeler durdu

Haberde, Gözübüyük'ün karşılaşmayı yönetmek için VAR Odası’nda kendi ekibini istediğini ancak TFF'nin bu isteği reddettiği aktarıldı. Halil Umut Meler'in saldırıya uğramasının TFF ile Serdar Gözübüyük arasındaki görüşmelerin durduğu belirtilirken, Hollandalı hakemin 9 Aralık’ta İstanbul’dan ayrıldığı kaydedildi.

 

Serdar Gözübüyük kimdir?

1985 doğumlu Türk kökenli Hollandalı futbol hakemi Serdar Gözübüyük, Hollanda'da profesyonel düzeyde hakemlik yapan ilk Türk kökenli hakem olmasının yanında Hollanda'nın en genç yaşta (30) FIFA kokartı alan hakemidir.

Yıllar önce Adana'dan Hollanda'ya göç etmiş bir işçi ailesinin çocuğu olarak doğan Gözübüyük, 16 yaşında Hollanda'nın çeşitli alt lig kulüplerinde futbol oynarken kariyerini erken yaşta noktalayarak hakemliğe başladı. 2006 yılında hakemliğe başlayan Gözübüyük, Eredivisie'de ilk maçını 2009-2010 sezonunun son haftasında yönetti. 2 Mayıs 2010 tarihinde, Heracles Almelo'nun ADO Den Haag'ı 4-2 yendiği maçta hakemlik yaparak 24 yaşında Hollanda Ligi'nde maça çıkan en genç hakem unvanını kazandı. 1 Ocak 2012 itibarıyla FIFA kokartını takan Gözübüyük, UEFA Avrupa Ligi'deki ilk düdüğünü 12 Temmuz 2012'de Borac Banja Luka ile Čelik Nikšić arasında oynanan maçta çaldı.

2011-2012 sezonunda 20 maç sonunda aldığı 7.075 ortalama puanıyla birinci olan Hollanda'nın en başarılı hakemi seçilen Gözübüyük, Eylül 2012'de Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) tarafından verilen "Altın Kart" ödülüne layık görüldü.

Bu sezon 16 karşılaşmada görev aldı

38 yaşındaki başarılı hakem bu sezon 3'ü Şampiyonlar Ligi'nde, 1'i Şampiyonlar Ligi elemelerinde olmak üzere bu sezon 16 karşılaşmada görev yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler