İşte Terim'in yüzünü güldüren konu

07.12.2020 - 12:49 | Son Güncellenme: 07.12.2020 - 12:55

Son dakika Galatasaray haberleri... Eksiklerine rağmen son maçlarda topladığı 7 puanla zirveye ortak olan ve ikinci sıraya yerleşen Galatasaray'da Fatih Terim'n oyuncularından istediklerini alması tecrübeli teknik adamı mutlu etti. İşte Galatasaray'da fark yaratan şut istatistikleri... Galatasaray son 5 maçta kaç şut çekti, kaçı isabetli oldu? İşte tüm detaylar...

İşte Terim'in yüzünü güldüren konu

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Milli ara dönüşü kadrosunda önemli kayıplar veren Galatasaray, endişe edilen karşılaşmalardan çok daha kuvvetli biçimde çıktı.

Arda Turan, Ryan Babel, Omar, Luyindama, Belhanda, Okan, Falcao, Saracchi gibi eksiklere rağmen Kayserispor, Rizespor ve Hatayspor maçlarında muhteşem bir oyun oynayan Cimbom 7 puan toplayıp dolu dizgin yoluna devam etti. 

İstedikleri oldu

Milli arada saha parselizasyonu ve hücum felsefesi üzerine yoğun bir çalışma yürüten teknik direktör Fatih Terim'in en büyük isteklerinden biri de rakip ceza alanında takımın oldukça etkin olmasıydı. Galatasaraylı futbolcular birçok konuda olduğu gibi son 3 haftada hocalarının bu isteğini de yerine getirdi. Şut tablosunda da sarı-kırmızılıların ceza sahasındaki etkinliği fark edildi.

Camia çok mutlu

Kayserispor karşılaşmasında 27 şutun 20'sini rakip ceza sahası içerisinden yapan Galatasaraylı futbolcular, Rize'de 11'ini, Hatayspor maçında da 12 şutun 10'unu karşı tarafın ceza saha içinden çekti. 

Sarı-kırmızılı takımın 3 maçlık süreçteki iyi futbolu camiaya büyük umutlar aşılarken, özellikle Oğulcan, Emre Taşdemir, Taylan gibi isimlerin önderliğinde bu oyunun oluşması ekstra mutluluk verdi. Kayserispor maçından önceki 3 maçta Galatasaray'ın şut tablosu ile son 3 maçtaki şut tablosu ceza sahası içerisindeki etkinliği net şekilde ortaya koyuyor.

RAKİP, ŞUT, İSABETLİ ŞUT, CEZA SAHASI İÇİ

• Erzurumspor, 13, 4, 7
• Ankaragücü, 12, 4, 6
• Sivasspor, 8, 3, 5
• Kayserispor, 27, 12, 20
• Rizespor, 21, 11, 11

Senin için hazırladığımız haberler