Fatih Terim Türk futbolu için çözümleri açıkladı! "Ben TFF Başkanı olsam..."

27.12.2023 - 23:58 | Son Güncellenme: 28.12.2023 - 00:24

Son dakika | Yunanistan ekibi Panathinaikos'la anlaşan Galatasaray'ın efsane hocası Fatih Terim, Türk futbolu için çözümleri açıkladı. İşte detaylar...

Fatih Terim Türk futbolu için çözümleri açıkladı! "Ben TFF Başkanı olsam..."

Türk futbolu, MKH Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı ve bir sonraki hafta İstanbulspor'un hakem kararlarına itiraz ederek sahadan çekilmesi ile dünya gündemine geldi. Gazeteci Mustafa Sapmaz TRT Spor'da, İstanbulspor'un sahadan çekilme kararından sonra ve Fenerbahçe-Galatasaray derbisinden önce Fatih Terim ile sohbetlerini açıkladı. Geçtiğimiz gün Yunanistan Ligi ekiplerinden Panathinaikos ile anlaşma sağlayan Fatih Terim, Türk futbolunun sorunlarına çözümler getirdi.

Mustafa Denizli ve Fatih Terim TFF Başkanlığı için düşünülüyor

"Fatih Terim çok fazla dolu. Türk futbolu konusuna hakim, çözümler de kafasında" diyen Mustafa Sapmaz, Riva'da Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Mehmet Büyükekşi'nin de katıldığı Kulüpler Birliği toplantısını olduğu gün kulislerde TFF Başkanı olarak Mustafa Denizli'nin adının konuşulduğunu açıkladı. 

Mustafa Sapmaz, Denizli'nin yanı sıra Fatih Terim'in de TFF Başkanlığı için düşünüldüğünü ifade ederken bu konuyu Terim'e sorduğunu belirtti.

İlgini Çekebilir
Alex de Souza'dan Fatih Terim'e Yunanistan yorumu
Habere Git

Terim: "Ben TFF Başkanı olsam..."

Sapmaz, Fatih Terim'in bu soruya cevabını paylaştı.

Sapmaz'ın aktardığına göre Terim, "Ben olsam, birinci yapacağım MHK'yi tamamen kulüplerin yönettği bir yapı kurarım. Kulüpler Birliği himayesinde olduğu, eğitimlerin vs. verildiği bir yapı olması. Bu durum TFF Başkanı'nı rahatlatır, maça hakem atıyor, atamıyor tartışmalarından uzaklaşır" dedi.

"PFDK, TFF'den bağımsız olacak"

Mustaaf Sapmaz, Fatih Terim'in ikinci olarak yapmak istediği PFDK olduğunu söyledi ve Terim'in cevabını paylaştı; "PFDK üyeleri hiçbir TFF yönetim kurulu üyesi ile temas edemeyecek. 1 saniye bile konuşmayacak. Görüştüğünü, konuştuğunu duyarsam TFF'de yer almayacak! PFDK, TFF'den bağımsız olacak. Ceza verdin, vermedin, cezayı alttan verdin, üstten verdin tartışmaları olmayacak"

"Tahkim Kurulu'nun TFF ile bağlantısını keserim"

Fatih Terim'in üçüncü yapacağı konunun Tahim Kurulu olduğunu belirten Sağmaz, tecrübeli hocanın söylediklerini aktardı:

"Tahkim Kurulu'nun TFF ile bağlantısını keserim. TFF Başkanı PFDK, Tahkim Kurulu üyelerinin atamasını yapmaz. TFF Başkanı'nın çok işi olur. Futbolu yaygınlaşacak, gençlere önem verilecek, Milli Takım ve alt yapı iyi hale getirlecek, sponsorluk gelirleri arttırılacak, Avrupa futbolunda ve Türkiye'de temsilyeti vs. var. Yoğun bir görevi olacak. MHK, PFDK, Tahkim Kurulu ile ilgilenmeyecek"

Senin için hazırladığımız haberler