Prof. Aziz Ergin Koşusu'nun kazananı Finale Duty

21.09.2023 - 16:31 | Son Güncellenme: 21.09.2023 - 16:34

TJK'dan yapılan açıklamaya göre, 3 yaşlı dişi safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği Prof. Aziz Ergin Koşusu'nun kazananı Finale Duty oldu. İşte detaylar.

Prof. Aziz Ergin Koşusu'nun kazananı Finale Duty

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü'nden (TJK) yapılan açıklamaya göre, 3 yaşlı dişi safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği Prof. Aziz Ergin Koşusu'nun kazananı Finale Duty oldu.

TJK'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"2003 yılında hayata veda eden merhum Asli Üyemiz Prof. Aziz Ergin anısına düzenlenen mücadele (KV-7/D) 20 Eylül Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda saat 17.30'da start aldı.

Kazanan Finale Duty oldu

3 yaşlı dişi safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği yarış, 1300 metre mesafe üzerinden çim pistte koşuldu.

2023 yılı Prof. Aziz Ergin Koşusu'nu, Akın Öztürk'ün sahibi olduğu Finale Duty (Dutyfree - Grand Finale / Henrythenavigator) jokeyi Mehmet Keskin ile galibiyetle noktaladı. Alp Şemşettin Evcimen yetiştirmesi, İlker Köroğlu'nun antrene ettiği doru dişi tay 5. birinciliğini kaydetmiş oldu.

Rain Melody ikinci bitirdi

Keyifli bir mücadeleye sahne olan yarışı Rain Melody (Mekhtaal - Mama Lulu / Kingmambo) ikincilikle tamamlarken, Sidneys Star (Sidney's Candy - Finy / Okawango) üçüncü, Paper Queen (Daily Mail - Lucky Name / Sri Pekan) dördüncü, Appassionata (Three Valleys - Aamaal / Mamool) de beşinci oldu.

Koşunun galibi Finale Duty için bitiriş derecesi 1.16.60 olurken, farklar Boyun - Boyun - 4 Boy - 4 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenör İlker Köroğlu'na kupasını merhumun gelini Aycan Ergin verdi.

Kazanan safkanın antrenörü İlker Köroğlu ayrıca Aslı Aydınöz'ün elinden de bir plaket aldı. Kazanan safkanın jokeyi Mehmet Keskin'e plaketini ise Ayhan Aydınöz takdim etti. Törene Kulübümüz Genel Sekreteri Ahmet Özbelge ve davetliler de katıldı.

Prof. Aziz Ergin kimdir?

1922 yılında İstanbul’da doğan Prof. Aziz Ergin, Ankara Gazi Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Makine Yüksek Mühendisi olarak eğitimini tamamladı. 1947 yılında İşletme Mühendisi olarak Karabük Demir Çelik Fabrikası’nda çalışmaya başladı. 1950-1954 yılları arasında İTÜ Makina Fakültesi Su Makineleri Kürsüsü’nde asistan olarak görev alan Ergin, 1954 yılında München Technische Hochschule’de Doçent oldu. 1954 - 1960 yılları arasında ise aynı kürsüde Su Makinaları Bölümü’nde görevine devam etti. Ardından Profesör unvanını alan Aziz Ergin, 1956 - 1957 yıllarında Cambridge University Queen’s College’de çalışmalarını sürdürdü. 1960-1982 yılları arasında İTÜ Makine Fakültesi Su Makineleri Kürsü Başkanı ve Dekanı olarak görev yaptı. Bunların yanı sıra akademik kariyeri boyunca Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kurucu Öğretim Üyeliği, Bursa Uludağ Üniversitesi Kurucu Senatörü olarak görev aldı. 1978 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Prof. Aziz Ergin, 1982 - 1984 yılları arasında Yüksek Öğretim Kurulu’nda Denetleme Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. 1992-1995 yılları arasında Etibank Yönetim Kurulu Üyeliği’de yapan Ergin, atlara duyduğu sevgi ve ilgiyle atçılık camiasının sevilen isimleri arasında yer aldı. 2003 yılında aramızdan ayrılan Prof. Aziz Ergin’i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz."

Öte yandan Muzaffer Bozok Koşusu'nu Yavuz Reis ve Talha Dinçel Koşusu'nu Katsu kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler