İşte Galatasaray'ın Young Boys'u elemesi halinde elde edeceği Şampiyonlar Ligi geliri

14.08.2024 - 09:17 | Son Güncellenme: 14.08.2024 - 09:43

Süper Lig ekiplerinden temsilcimiz Galatasaray, Şampiyonlar Ligi play-off turu mücadelesinde İsviçre'nin köklü ekiplerinden Young Boys ile karşılaşacak.

İşte Galatasaray'ın Young Boys'u elemesi halinde elde edeceği Şampiyonlar Ligi geliri

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'in son iki sezonunun şampiyonu Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek için play-off turunda Young Boys engeli ile karşı karşıya gelecek.

Galatasaray-Young Boys maçları ne zaman?

Temsilcimiz Galatasaray ve Young Boys arasında oynanacak olan Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçı 21 Ağustos Çarşamba günü saat 22:00'de İsviçre'de oynanacak. Rövanş mücadelesinde ise iki ekip 27 Ağustos Salı günü yine saat 22:00'de Rams Park'ta karşılaşacak.

Galatatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne kalması halinde elde edeceği gelir belli oldu

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off aşamasında Young Boys'u elemesi takdirinde 15.64 milyon Euro katılım parası almaya hak kazanacak. Ayrıca devam eden süreçte her galibiyette kasasına 2.8 milyon Euro, her beraberlikte ise 930 bin Euro para koyacak.

Şampiyonlar Ligi'nin formatı değişti

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezonla birlikte format değişti. 32 takımdan oluşan turnuva, bu sezonla birlikte 36 takımla düzenlenecek. Grup maçları yerine lig formatının geçileceği Şampiyonlar Ligi'nde takımlar ilk etapta 8 maça çıkacak. 8 maç sonunda oluşan sıralamada ilk 8'de yer alan takımlar son 16 turuna yükselecek. 9 ve 24. sıra arasında yer alan takımlar ise son 16 turu için play-off oynayacak.

Kura ne zaman çekilecek?

Şampiyonlar Ligi kura çekimleri 29 Ağustos'ta gerçekleşecek. Devler Ligi'nde ilk mücadeleler 17-19 Eylül arasında oynanacak.

Avrupa Ligi'ne de düşebilir

Sarı-kırmızılı ekip, Young Boys'a elenmesi halinde yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Senin için hazırladığımız haberler