Galatasaray'da Begüm Özkan başkan adayı oluyor! Begüm Özkan kimdir?

07.04.2022 - 14:59 | Son Güncellenme: 07.04.2022 - 15:19

Galatasaray'da 30 Nisan'da yapılacak olan olağanüstü genel kurul öncesinde Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu'nun ardından 3. başkan adayı Begüm Özkan olacak. Begüm Özkan kimdir, ne iş yapar? İşte detaylar...

Galatasaray'da Begüm Özkan başkan adayı oluyor! Begüm Özkan kimdir?

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray'da Burak Elmas yönetiminin genel kurulda idari yönden ibra edilmemesinin ardından seçim kararı alınmıştı. 30 Nisan'da yapılacak olan olağanüstü genel kurul öncesi Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu başkan adaylarını açıklarken, resmi başvurularını da divan kurulu başkanlığına yaptılar.

Begüm Özkan başkan adayı olacak

Başkanlık yarışının Öztürk ve Hamamcıoğlu arasında geçmesi beklenirken sürpriz bir gelişme yaşandı. Galatasaray Genel Kurul Üyesi Begüm Özkan'ın başkan adayı olacağı öğrenildi.

Listesini hazırlıyor

Adnan Polat ekibine yakınlığı ile bilinen Özkan'ın bir haftadır başkan adaylığı konusunda yakın çevresiyle istişare yaptığı ve yarın sona erecek olan adaylık başvuru süresinin bitimine kısa süre kala listesini hazırlayıp, resmi başvuruyu yapmaya çalışacağı gelen bilgiler arasında.

İlgini Çekebilir
Manchester United efsanesinden G.Saray itirafı! Unutamıyor...
Habere Git

Begüm Özkan kimdir?

Avukat Begüm Özkan, Galatasaray Lisesi ve hemen ardından da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. 1991 senesinde TGRT ekranlarında otomobil programı yapımcılığı ve sunuculuğu görevinde bulunan Özkan, NTV ve CNN Türk’te 2000 yılına kadar görev aldı.

Aktif olarak otomobil sporları, yarış ve organizasyonlarında yer alan Özkan, 4 sene üst üste Türkiye Bayanlar Ralli Şampiyonu olan ekipte bulundu.

KADİGER üyesi olan Begüm Özkan, Özhan Canaydın’ın başkanlığı döneminde Galatasaray’da iletişim grubu ve Ali Sami Yen komitesinde gönüllü olarak hizmet verdi. Adnan Polat’ın başkanlığında ise Galatasaray’da Pazarlama A.Ş.’de görev aldı.

Başarılı hukukçu 25 Mart 2017 tarihinde mali genel kurulda sert eleştiriler nedeniyle üyelik ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

Senin için hazırladığımız haberler