İşte Formula 1 pilotlarının arkasındaki ekip!

17.09.2020 - 17:51 | Son Güncellenme: 17.09.2020 - 17:53

Son dakika Formula 1 haberleri... Ajansspor, Formula 1 tutkunları için pilotların arkasındaki o ekibi inceledi.

AJANSSPOR - İNCELEME

Formula 1, ödül için yarışan sadece 10 takım ve pistte koşan 20 pilotla, bugün dünyanın en yüksek ilgi gören motor sporu. Bununla birlikte, övgünün çoğu pilotlar tarafından alınsa da, her takımın kendi alanlarında uzmanlaşmış büyük bir profesyonel ve mühendis grubu var. Formula 1 yarışları Pazar günleri yapılmasına rağmen, teknisyenler çalışmalarına Salı gününden başlıyor. Arabaları Cuma günü çıkaran teknisyenler, Pazar günkü yarış için hazır hale getiriyorlar.

• Mekanikçiler, bu nedenle pilotların algılarına ve taleplerine göre çalışırlar. Örneğin pilot onlara güce ihtiyacı olduğunu söylerse veya yol tutuşunu kaybederse, bu sorunların çözülmesinden bir takım liderinin komutasındaki mekanik ekibi sorumlu oluyor. Buna ek olarak, mekanikçiler zaten iyi bilinen bir işleve sahip. Araba çukurlara girdiğinde, lastik değişikliklerini ve diğer değişiklikleri inanılmaz hızlı bir sürede yapıyor. (Çoğu 3 saniyeyi geçmemeli)

• Bu, Mercedes AMG web sitesinin söylediğine göre, farklı uzmanlıklara sahip yaklaşık 15 ila 20 mühendisten oluşan en büyük grup. Bu profesyoneller, her biri için özel işlevlere sahip gruplara ayrılır. Asıl olan yarış mühendisi; pilotla doğrudan iletişim kuran, ona pist hakkında her şeyi, örneğin yakınlarda trafik var mı veya rakiplerinin zamanlarının nasıl gittiğini anlatan kişi. Ek olarak, pilottan aldığı her şeyi ekibin geri kalanına ileten ve onu ikisi arasındaki bağlantıyı yapan kişi.

• Her şey hız ve kullanım değildir. İyi bir pozisyona ulaşmanın zorlukları daha da büyüktür. Stratejistler, aslında her kararın arkasındaki "beyin"dir. Tur geçerken lastiklerin aşınmasını veya arabalardaki benzin miktarını dikkate alırlar.

• Örneğin, 2019 sezonunda Macar pistinde bir strateji zaferi örneği yaşandı. Hamilton'ın orta lastikleri takmak için ikinci bir durak yapması gerektiğine karar veren Mercedes'in strateji başkanı James Vowles, tur sonunda haklılığını gösterdi. Hamilton, lastiklerinin mükemmel durumu sayesinde Verstappen'i geçmeyi başardı, Verstappen ise lastiklerinde patlama riskinden kaçınmak için daha sonra durmak zorunda kaldı. Tüm bunlar, Mercedes ekibinin Hamilton ve Verstappen'in arabasındaki lastiklerin süresi hakkında Cuma günkü ısınma turlarında veri toplama sayesinde mümkün oldu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler