Dursun Özbek'in Yabancı Gibi İsmi Var Dediği Futbolcu Kim?

21.09.2022 - 15:30 | Son Güncellenme: 21.09.2022 - 15:42

Son dakika spor haberi: Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Yusuf Demir'in yabancı statüsünde oynamasını eleştirdi ve çarpıcı bir örnek verdi. Detaylar haberimizde...

Dursun Özbek'in Yabancı Gibi İsmi Var Dediği Futbolcu Kim?

AJANSSPOR HABER

Galatasaray'ın yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı Yusuf Demir'in Türk statüsünde oynayıp oynayamayacağı meselesi son günlerin en çok tartışılan konusu oldu. 

"Yusuf Demir'in çifte vatandaşlığı var"

G.Saray'da başkan Dursun Özbek, "Yusuf Demir bizim evladımız. Genç yaşta Avrupa futbolunun dikkatini çekmiş ve Barcelona'nın oyuncusu olmuş. Yusuf Demir'in Galatasaray'da oynaması bizim için mutluluk kaynağı. Geçen gün bir maç oynuyoruz. Esame listesine bakıyoruz; rakip takımda 2 yerli oyuncu olduğunu söyledim; fakat inceleme yapıldığında bizim İspanyol ya da İngiliz sandığımız oyuncu Türk statüsünde oynuyormuş. Başka Milli takımı seçenler ülkemizde yerli statüsünde oynadı. Kimi söylediğimi çok iyi biliyorsunuz. Yusuf Demir'in çifte vatandaşlığı vardır. Yusuf Demir bir Türk vatandaşıdır. Türkçe konuşmayı bilmeyen futbolcular Türk statüsünde oynuyor" dedi.

Özbek'in işaret ettiği futbolcu kim?

Başkan Özbek'in 'Yabancı gibi ismi var ancak Türk statüsünde oynuyor' dediği futbolcu ortaya çıktı. 

Süper Lig'de 6. hafta maçında Galatasaray deplasmanda Kasımpaşa'ya konuk olmuş ve Lacivert-Beyazlılar karşılaşmaya Ertuğrul, Hadergjonaj, Sadık, Graovac, Mortadha, Tirpan, Eysseric, Hajradinovic, Fall, Celina ve Bahoken 11'yle çıkmıştı.

İlgini Çekebilir
ÖZEL- Yusuf Demir hem Avusturya hem Türkiye vatandaşı!
Habere Git

Mickael Tirpan, Türk statüsünde oynuyor

İlk 11'e bakan futbolseverler ise ilk etapta İstanbul ekibinin kadrosunda 2 yerli oyuncu olduğunu düşünmüştü. Bilindiği üzere Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yabancı kuralına göre sahada en az 3 yerli futbolcu bulunması gerekiyor. Bu kural nedeniyle bir hata olacağını düşünen futbolseverler yanıldı.

Çünkü Belçika asıllı ve babası Türk olan Mickael Tirpan'ın, Türk pasaportu da bulunuyor. Bu nedenle 27 yaşındaki ön libero yerli oyuncu statüsünde görev yapabiliyor. 

Öte yandan; Mickaël Tirpan eşinin rahatsızlığı sebebiyle Hollanda ekibi Fortuna Sittard geçen sezon transfer olmuş ve yaz transfer döneminde Kasımpaşa'ya geri dönmüştü.

Senin için hazırladığımız haberler