2022 Katar Dünya Kupası’nı sakatlık sebebiyle kaçıracak yıldızlar

06.11.2022 - 23:23 | Son Güncellenme: 06.11.2022 - 23:34

Dünya Kupası’nın önde gelen takımları, turnuvada önemli yıldızlarından mahrum kalacak. Sizler için bu özel turnuvayı kaçıracak oyuncuların bazılarını derledik.

2022 Katar Dünya Kupası’nı sakatlık sebebiyle kaçıracak yıldızlar

AJANSSPOR HABER

 2022 Katar Dünya Kupası’na gidilirken, turnuvanın iddialı ekiplerinde kilit oyuncular sakatlık sebebiyle forma giyemeyecek Portekiz, Fransa, İngiltere başta olmak üzere güçlü ekiplerde sakatlıklarcan sıkıyor. 

Son şampiyon Fransa’da 3 eksik

2018 Rusya Dünya Kupası’nın şampiyonu Fransa’nın önemli üç eksiği bulunuyor. O takımın ilk 11’inde yer alan N’golo Kante diz sakatlığı, Paul Pogba ise sağ dizinden olduğu menisküs ameliyatı sebebiyle forma giyemeyecek. 23 Ekim’de Chelsea maçında dizinden sakatlanan Manchester United’lı Raohael Varane’ın ise durumu belirsiz. 

Portekiz’in kanatları kırık

Portekiz’i Dünya Kupası öncesi Premier League’den gelen haberler yıktı. Liverpool’un kanat oyuncusu Diogo Jota, Manchester City ile oynanan maçın uzatma bölümünde sakatlanarak sahayı terk etti. Teknik direktör Jürgen Klopp maç sonrasında oyuncusunun uzun süre sahalardan uzak kalacağını açıkladı. Öte yandan Wolverhampton forması giyen bir diğer kanat oyuncusu Pedro Neto’da bilek sakatlığı dolayısıyla ülkesini Dünya Kupası’nda yalnız bırakacak. 

İlgini Çekebilir
Katar: "2022 Dünya Kupası için gerekli güvenlik hazırlıkları tamamlandı"
Habere Git

Batshuayi’ye fırsat

Yakaladığı jenerasyon ile en azından bir turnuvada başarı yakalamak isteyen Belçika milli takımı için 2022 Katar köprüden önceki son çıkış. Avrupa ekibine ise kötü haber golcüsü Romelu Lukaku’dan geldi. Inter’in Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı Viktoria Plzen maçında 2 ay sonra sahaları dönen Lukaku’nun sakatlığı sonrasındaki Sampdoria maçında nüks etti. Üst baldırında problem bulunan oyuncu Dünya Kupası’na yetiştirilmeye çalışılıyor ama oynamama ihtimali yüksek. Bu sebepten ötürü Fenerbahçe’nin golcüsü Michy Batshuayi’nin daha çok süre alması bekleniyor. 

Portakalların orta sahasında büyük eksik

Dünya Kupası’nın önemli ekiplerinden Hollanda’da Georginio Wijnaldum’un eksikliği can sıkıyor. Frankie De Jong ile birlikte Louis Van Gaal’in orta sahada en kritik ismi olan Roma’nın 8 numarası, kaval kemiği kırıldığı için Katar’da boy gösteremeyecek. 

İngiltere güçlü yanından yara aldı

Bu Dünya Kupası, İngiltere milli takımında Gareth Southgate için “ya tamam ya devam” niteliği taşıyor. Turnuva öncesi İngiliz rotasyonunun en güçlü bölgesi sağ bek gibi gözükürken, burada adaylar yarıya indi. Trent Alexander Arnold, Kieran Trippier gibi isimlerin de bulunduğu bölgede Reece James diz, Kyle Walker ise kasık sakatlığı nedeniyle kadroda yer alamayacak.

Almanya golcüsünü kaybetti

Sezon başında Chelsea’dan Leipzig’e dönen ve performansını tekrardan yükselten golcü Timo Werner, Joachim Löw’ün gol yollarında en büyük umuduydu. Yıldız oyuncu Shaktar Donetsk karşısında Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı karşılaşmada ayak bileğinden sakatlanarak oyundan alındı. Yapılan açıklamaya göre yıldız oyuncu en az yeni yıla kadar sahalara dönemeyecek.

Senin için hazırladığımız haberler